Wzrost produkcji bydła w UE w okresie I-IX 2015 r. - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Wzrost produkcji bydła w UE w okresie I-IX 2015 r.

Według Komisji Europejskiej w pierwszych III kwartałach 2015 r. kraje Wspólnoty wyprodukowały
o 4,0% więcej bydła (w tonach) niż przed rokiem (ubój w sztukach zwiększył się o 2,4%). Wzrosty produkcji (w tonach) w UE dotyczyły przede wszystkim wolców (+5,4%) oraz jałówek (+6,3%),
a także cieląt (+2,4%), krów (+5,6%) i wołów (+2,5%). W omawianym okresie więcej bydła
w tonach wyprodukowała m.in. Rumunia, Bułgaria, Polska.

 

Źródło: FAMMU/FAPA