FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Wyroby z gęsi bezpieczne i zdrowe - Półgęsek tradycyjny

 

Półgęsek tradycyjny to luksusowy produkt jadany w kuchni staropolskiej najczęściej na zimno. Wędlina z mięsa gęsiego jest nie tylko zdrowa. Zawiera dziesięć razy mniej tłuszczu niż wieprzowina oraz dużo korzystnych dla serca nienasyconych kwasów tłuszczowych. A poza tym jej spożycie poprawia nastrój i samopoczucie.

Półgęsek przygotowywany jest tak jak kiedyś, gdy nie były dostępne zamienniki smakowe i środki funkcjonalne, czyli w sposób naturalny, tradycyjny. Cały smak produktu tkwi w recepturze i procesie przygotowywania.

Delikatna wędlina drobiowa produkowana jest z gęsiego fileta ze skórą. Produkt  jest  nacierany solą peklującą oraz mieszanką naturalnych przypraw ziołowo- smakowych, następnie leżakuje przez 2 tygodnie w chłodnym miejscu. Co drugi dzień produkt jest  przekładany i ponownie nacierany przyprawami, dzięki czemu nabiera smaku. Wędzenie naturalnym dymem konserwuje produkt i nadaje wędlinie specyficzny aromat a także kruchość. Proces wędzenia powoduje również utratę masy, gdyż z 1000 gram mięsa powstaje produkt o masie ok. 700 gram. Naturalna trwałość produktu sięga do 90 dni i jest wynikiem tradycyjnej produkcji. Najlepiej smakuje pokrojony w cienkie plastry.

Jest kilka szkół przygotowywania półgęska tradycyjnego. Niektórzy producenci zwijają pierś gęsią w rulonik, jednak nasza technologia produkcji skierowana jest na pojedynczy półgęsek, dzięki czemu mamy pewność, że mięso nabrało odpowiedniego smaku przypraw i ma wysoką jakość- mówi Eugeniusz Bojanowski właściciel Drobgen z Tuchlina w województwie pomorskim.

Półgęsek tradycyjny to ciekawa pozycja dla klientów Państwa sklepu, hotelu oraz restauracji. Pakowany w całości o wadze około 250-350 gram vacum. Po otwarciu powinien być przechowywany w suchym miejscu w temperaturze do 7 stopni C. Jest to produkt niezwykle ceniony i poszukiwany za swój niezwykły smak.

 

Dodatkowe informacje o innych produktach firmy, dostępne są na stronie www.drobgen.pl lub pod numerami 58 681 93 77,  600901709, 602702960.

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.