„Od pewnego czasu obserwujemy trend, który wskazuje na preferencje w kierunku tzw. wyższej półki. Oznacza to, że klienci kupują droższe produkty o wyższej zawartości mięsa niż kilka lat temu.” – mówi Anna Leszczyńska, Dyrektor Biura Zarządu Hurtowni ALBO Sp. z o.o.
Remigiusz Zagraba: Hurtownia ALBO jest największą firmą dystrybucyjną wędlin i mięsa na południowym Mazowszu. Kto jest Państwa głównym odbiorcą i ile oddziałów posiadacie?
Anna Leszczyńska: Wśród naszych głównych odbiorców znajdują się zarówno sklepy sieciowe, jak i klienci indywidualni nie zrzeszeni w żadnej grupie handlowej. Firma Albo posiada cztery oddziały: Radom, Łódź, Kielce i Rzeszów.
R.Z.: Jakie rodzaje mięs i wędlin można w niej znaleźć w ofercie hurtowni ALBO?
A.L.: W ofercie firmy znajduje się 1200 pozycji asortymentowych wędlin, 40 najbardziej znanych producentów w Polsce. Firma posiada również swoje marki produktów SWOJSCY i TRADYCJA. Obie marki cechuje wysoka jakość i ciekawe walory smakowe. TRADYCJA to linia wędlin o doskonałych walorach smakowych, której recepta wytwarzania była przez lata dopieszczana i udoskonalana. Najważniejszą cechą wędlin z tej linii jest zachowanie naturalnej soczystości mięs, co pozwala na uzyskanie niepowtarzalnego smaku i aromatu wyrobów. Przy produkcji wędlin z linii TRADYCJA łączy się najnowszą technologię z tradycyjnymi recepturami i metodami, co pozwala na produkcję wyrobów, poszukiwanych przez najbardziej wymagających smakoszy. Na gamę produktów marki SWOJSCY składa się pełen przekrój wyrobów wędliniarskich. Produkty wytwarzane są wyłącznie w tradycyjny sposób. Wędzone w tradycyjnych wędzarniach. Odpowiedni proces tworzenia tego produktu pozwala na otrzymanie soczystych i aromatycznych wędlin.
Oprócz wędlin w sprzedaży dostępny jest również szeroki asortyment mięsa drobiowego (kurczak, kaczka, gęś, indyk) oraz mięsa wieprzowego i wołowego. Firma posiada własny, największy w regionie wydział rozbioru mięsa wieprzowego i drobiowego. Surowce pochodzą od sprawdzonych i pewnych dostawców z renomowanych zakładów. Zarówno wydział rozbioru mięsa wieprzowego, jak i drobiowego działają w oparciu o system zapewnienia bezpieczeństwa żywności (HACCP), jak również znajdują się pod stałym nadzorem weterynaryjnym.
Zakład posiada uprawnienia do handlu z krajami UE.
Co miesiąc ukazuje się katalog produktów firmy Albo i Grupy Multi Food S.A.W katalogu znajdziecie Państwo: bogaty asortyment produktów, wiele nowości, najlepsze ceny na polskim rynku.
R.Z.: Co Państwa wyróżnia spośród innych hurtowni mięsno-wędliniarskich?
A.L.:
1. Wiarygodność i wieloletnie doświadczenie – firma działa już 18 lat na rynku. Wielokrotnie odznaczana certyfikatem wiarygodności biznesowej, złotym certyfikatem rzetelności. Gro Klientów naszej Firmy to klienci z wieloletnim stażem współpracy. Wielu Klientów otwierając kolejny punkt zaprasza nas do dalszej - nowej współpracy, co stanowi dla nas najlepszy i najcenniejszy z dowodów zaufania.
2. Efektywna współpraca – dążymy do przyjaznej i profesjonalnej obsługi. Jesteśmy elastyczni i dostosowujemy się do potrzeb naszych Klientów.
3. Kompleksowa obsługa – jesteśmy z klientem na każdym etapie transakcji kupna-sprzedaży – od zamówienia poprzez jego realizację, z dostawą do punktu sprzedaży.
4. Pracownicy – dokładamy wszelkich starań, aby każdy z naszych pracowników posiadał niezbędne przygotowanie. Każdy Klient może liczyć na nasze zaangażowanie, pracownicy dostępni są dla Państwa również poza standardowymi godzinami pracy.
R.Z.: Firma Albo należy do grupy MultiFood. Co to oznacza dla Państwa potencjalnych klientów?
...
R.Z.: Na jakie produkty mięsne Pani zdaniem jest dzisiaj największe zapotrzebowanie? Po co najczęściej sięgają klienci?
...
R.Z.: Kto może zostać Państwa dostawcą i czy jesteście otwarci na nowe produkty, firmy?
...