W odpowiedzi na oczekiwania klientów poszukujących tradycyjnie wytworzonej żywności najwyższej jakości, coraz więcej hipermarketów Carrefour poszerza swoją ofertę o własne wędzarnie mięs i kiełbas. W tym tygodniu została otwarta wędzarnia w hipermarkecie w CH Morena w Gdańsku wzbogacając ofertę produktów świeżych o wyrób tradycyjny.
Carrefour będąc liderem wielkiej dystrybucji w Europie i drugim detalistą na świecie pragnie ciągle udoskonalać swoją ofertę i oferować klientom jak najszerszy wybór wysokiej jakości produktów świeżych. Dlatego kolejne sklepy Carrefour wprowadzają do oferty wędliny i kiełbasy produkowane na miejscu z zastosowaniem naturalnych, tradycyjnych metod produkcji. Każdy klient ma także możliwość wyboru najbardziej odpowiednich dla siebie mięs, może wskazać je sprzedawcy, który na poczekaniu przygotuje je dla klienta.
Coraz bardziej świadomi konsumenci oczekują od producentów żywności wysokiej jakości, a także pewnego źródła pochodzenia wyrobów, które kupują. Teraz klienci sklepu w gdańskim centrum handlowym Carrefour mają możliwość jeszcze większego wyboru wśród mięs i wędlin oferowanych w hipermarkecie. Świeże wyroby wędliniarskie wytwarzane na miejscu są produkowane tradycyjnymi metodami, będąc jednocześnie gwarancją smaku i przystępnej ceny.
Chcemy, aby każdy z naszych Klientów mógł znaleźć w naszej ofercie produkty codziennej konsumpcji dopasowane do swoich potrzeb. Stąd kładziemy tak duży nacisk na zwiększanie asortymentu świeżego w naszych sklepach, tworząc m.in. własne wędzarnie – mówi Robert Noceń, dyrektor Eksploatacji Północ Carrefour Polska. Cieszę się, że teraz także mieszkańcy Gdańska będą mogli w każdej chwili przywołać tradycyjne smaki, które znają
i cenią – dodaje.
Wędliny z wędzarni Carrefour są peklowane w solance, produkowane bez udziału konserwantów, barwników dodanej wody i sztucznych wypełniaczy, oraz wędzone w dymie pochodzącym ze spalania naturalnego drewna olchowo-bukowego. Wspomniana technologia przekłada się na wysokie walory zdrowotne i smakowe produktów. Wędliny produkowane są codziennie, na miejscu, pod kontrolą jakości, co gwarantuje codziennie świeże i doskonałe jakościowo wyroby.
W ofercie wędzarni można nabyć kiełbasy wędzone – parzone: codzienną, śląską, zwyczajną, podwawelską - oraz podpiekane: chłopską, krajeńską i kabanosy. W ofercie znajdują się też wędzonki: boczek, baleron, szynka i polędwica.
Otwarcie wędzarni to kolejny etap w ramach zmian prowadzonych w hipermarkecie Carrefour w CH Morena. Przypominamy, że w tym roku Carrefour wprowadził już nowatorskie rozwiązania w postaci systemu „Jednej kolejki” oraz strefy „Szybkich zakupów” a także rozszerzył ofertą dostępną na stacji paliw zlokalizowanej przy sklepie.
Wędzarnia w gdańskim hipermarkecie Carrefour to już szósta taka strefa wyrobów własnych sieci w Polsce. Do tej pory własne wędzarnie wprowadziły warszawskie hipermarkety Carrefour: Arkadia, Targówek i Reduta oraz sklepy: Turzyn w Szczecinie i Zakopianka
w Krakowie.
Realizując strategię handlową, Carrefour chce być jeszcze bardziej elastyczny i dostosowywać ofertę swoich sklepów do indywidualnych potrzeb klientów w poszczególnych miastach.
Żródło: Carrefour Polska