Z jakiego mięsa robi się kebab? - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Z jakiego mięsa robi się kebab?

Przygotowanie smacznego, a zarazem sycÄ…cego kebaba wymaga doboru odpowiedniego miÄ™sa. Tradycyjna potrawa przyrzÄ…dzana jest z baraniny lub kurczaka. Ważne jest, aby miÄ™so nie zostaÅ‚o wczeÅ›niej przemielone. OczywiÅ›cie dopuszczalne jest również stosowanie innych gatunków miÄ™s, a wiÄ™c wszystko zależy od rodzaju tureckiego specjaÅ‚u.

Z czego robi siÄ™ kebab?

Prawdziwy kebab robi siÄ™ z miÄ™sa, które opiekane jest na specjalnym rożnie obrotowym. Najczęściej jest on podawany w picie, jednak nie jest to warunek konieczny. Nie można nie wspomnieć o dodatku warzyw oraz sosów. Receptury sÄ… modyfikowane, wiÄ™c wiele zależy od  tego, gdzie zostaÅ‚a wykonana potrawa. Na specjalnÄ… uwagÄ™ zasÅ‚uguje odmiana z kasza bulgur czy też kebab zawijany w ciasto francuskie. Jest w czym wybierać!

Jakie gatunki mięs do kebaba?

Kebab wykonywany jest nie tylko z baraniny oraz kurczaka, ale także woÅ‚owiny, jagniÄ™ciny czy też dziczyzny. Ważne jest to, aby miÄ™so zostaÅ‚o wÅ‚aÅ›ciwie przygotowane, co nie zawsze jest proste. W tanich budkach z kebabem bardzo czÄ™sto serwowane jest najtaÅ„sze miÄ™so, które stanowi połączenie wielu gatunków. WÅ‚aÅ›nie dlatego należy wybierać sprawdzone lokale gastronomiczne, które stosujÄ… wyłącznie wysokiej klasy produkty spożywcze. Wiele osób decyduje siÄ™ również przyrzÄ…dzić kebab samodzielnie w warunkach domowych.

 


Autor: Materiał portalu FirmyMiesne.pl, zdj. pixabay.com

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.