Już 11-13 kwietnia w stolicy, po raz czwarty, odbędą się targi WorldFood Warsaw, najbardziej dynamicznie rozwijające się wydarzenie biznesowe dedykowane branży spożywczej. To ostatni moment na zgłoszenie swojego udziału w roli wystawcy
i obecności razem z innymi uczestnikami branży podczas tego wydarzenia. MASZ OSTATNI TYDZIEŃ - ZAREZERWUJ STOISKO!
Będzie to świetna okazja do przeprowadzenia bezpośrednich rozmów z obecnymi i potencjalnymi kontrahentami, wprowadzenia na rynek i promowania nowych produktów i usług, pozyskania opinii od odbiorców na temat produktów firmy, budowania wizerunku firmy poprzez profesjonalną prezentację produktów, śledzenia najnowszych trendów oraz zaistnienia na arenie międzynarodowej. Będzie też okazja do przeprowadzenia rozmów z głównymi przedstawicielami branży w ramach rozmów kuluarowych czy wieczornego networkingu. WorldFood Warsaw oferuje darmową usługę matchmakeing’u, umożliwiając Wystawcom i Zwiedzającym zaaranżowanie spotkań przed rozpoczęciem targów.
W tym roku atrakcją targową będzie pawilon włoskiBellavita, w którym odbędą się warsztaty kulinarne z udziałem m.in. Andrea Camastra – szefa kuchni i współwłaściciela warszawskiej restauracji Senses odznaczonej prestiżową gwiazdką Michelin, Umberto Vezzoli z T. Bistrot by Mezoli z Milanu oraz Tomasza Koleckiego z Polskiego Stowarzyszenia Sommelierów.
„Ponad pięćdziesięciu najlepszych włoskich producentów żywności i napojów zaprezentuje autentyczne wyroby, wyróżniające się spośród tysiąca innych jakością, marką i historią. W pawilonie spotkają się przedstawiciele wielkich marek i firmy specjalizujące się w produkcji rzemieślniczej – będzie to wyjątkowa okazja, by w jednym miejscu zapoznać się z tak bogatą ofertą trufli, dojrzewającej szynki parmeńskiej, licznych włoskich mięs i wędlin peklowanych, octu balsamicznego z Modeny, oliwy z oliwek pierwszego tłoczenia, świeżych serów i innego nabiału, makaronów oraz regionalnych win
i alkoholi wysokoprocentowych.” - prezentuje i zachęca do odwiedzenia Agnieszka Szpaderska, Manager Targów.
W ramach targów Organizatorzy zorganizowali liczne debaty, spotkania B2B, pokazy kulinarne, spotkania z przedstawicielami sieci oraz liczne atrakcje i konkursy dla zwiedzających. Patronat Honorowy nad targami WorldFood Warsaw objęli: Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Agencja Rynku Rolnego.
Partnerami merytorycznymi i współorganizatorami debat i paneli tematycznych są największe
i najważniejsze organizacje branżowe – Polska Federacja Producentów Żywności, Polska Organizacja Handlu i Dystrybucji, Związek Sadowników RP, Unia Owocowa, Krajowa Rada Drobiarska, UPEMI- Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy, Polskie Mięso, POLBISCO- Stowarzyszenie Polskich Wyrobów Czekoladowych i Cukierniczych, Stowarzyszenie Polska Ekologia , Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków KUPS , Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka.
Jeśli chcecie posłuchać znanych ekspertów, przedsiębiorców, ludzi nauki i biznesu, musicie koniecznie zarejestrować się on-line i wziąć udział w panelach tematycznych. Będziemy rozmawiać i poruszać ciekawe zagadnienia dotyczące branży, jej rozwoju i problemów.
Jakie są perspektywy rozwoju handlu produktami spożywczymi na rynkach krajów trzecich i jakie szanse daje CETA? Dlaczego projekt współpracy i wejścia na rynek brytyjski 2 WAY’ jest alternatywą dla wielu polskich firm? Czy na polskim winie można zarobić? Ile Polski w polskim produkcie? Czy rozwój branży produktów ekologicznych
w Polsce jest zagrożony? Czy i jak nasze jabłka zawojowały świat – prawda i mity? Czy słodycze to niedoceniany mistrz eksportu? Promocja niezbędna od zawsze – czy umiemy to robić , czy wiemy jak promować produkt a jak firmę?
Na te i inne pytania odpowiedzą fachowcy, eksperci, właściciele firm, przedstawiciele kadry zarządzającej, nauki, ekonomiści, ale przede wszystkim Ci, dla których branża spożywcza jest ważnym sektorem i kołem napędowym polskiej gospodarki.
Liczne patronaty mediów ogólnopolskich i branżowych umożliwiają szeroką promocję oraz dają szansę na prezentację firm, stoisk i możliwości polskiej branży spożywczej, ale także relacje
z części merytorycznych i wydarzeń towarzyszących.
Patronat merytoryczny nad Konkursem dla Wystawcówo Złoty Medal WorldFood Warsaw, objęło Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni pod egidą Jarosława Uścińskiego. Jury pod jego czujnym okiem wybierze najlepsze produkty, które zostaną nagrodzone podczas wieczornej Gali, a merytoryczne szkolenia i warsztaty zapewnią słuchaczom rzetelną dawkę wiedzy z zakresu zarządzania biznesem gastronomicznym i przybliżą nowinki w rozwijającej się branży HoReCa. To także doskonała możliwość do pozyskania dostawców oferujących najwyższej jakości towary. Zapraszamy do Sektora EcoFood czy Wine&Spirits. Nie będziecie zawiedzeni odwiedzając stoiska bo oferta będzie ciekawa i urozmaicona.
Te i inne atrakcje czekają na Was podczas wyjątkowego spotkania branży w Warszawie!
Musicie być razem z nami w dniach 11-13 kwietnia!
Więcej informacji: www.worldfood.pl