„Działając na rynku krajowym i międzynarodowym wypracowaliśmy sobie mocną pozycję partnera biznesowego. Nawiązując współpracę z nowym kontrahentem oferujemy stałe odbiory towaru przez cały rok bez względu na sytuację na rynku” mówi Dawid Misiorny, kierownik Chłodni Składowej P.P.H.U. Zenon Misiorny.
Remigiusz Zagraba: Chłodnia Misiorny z siedzibą w Mórkowie koło Poznania, prowadzi działalność od 1989 r. Co jest Państwa główną specjalizacją: sprzedaż elementów mięsnych czy też wynajem magazynowych powierzchni chłodniczych i mroźniczych?
Dawid Misiorny: Naszą główną specjalnością jest skup, sprzedaż, mrożenie, przechowywanie tłuszczy i mięs wieprzowo-wołowych oraz handel elementami mięsnymi. Dodatkową gałęzią naszej firmy jest produkcja kostek lodu, których głównymi odbiorcami są restauracje, bary - w ilościach hurtowych, a także sklepy i hurtownie, dla nich towar pakowany jest w woreczki 1 lub 2 kilogramowe. Towar dostarczany jest własnym transportem.
R.Z.: Dlaczego warto podjąć współpracę z Chłodnią Misiorny, co Państwa firmę wyróżnia na rynku ?
D.M.:Działając na rynku krajowym i międzynarodowym wypracowaliśmy sobie mocną pozycję partnera biznesowego. Nawiązując współpracę z nowym kontrahentem oferujemy stałe odbiory towaru przez cały rok bez względu na sytuację na rynku. W momencie gdy nie ma zapotrzebowania na dany asortyment nie zostawiamy naszych dostawców na tak zwanym lodzie jak większość firm. Niezależnie od sytuacji cały czas współpracujemy.
R.Z.: Prowadzicie Państwo działalność w Polsce, czy rozwijacie się również na rynkach zagranicznych?
D.M.:Jesteśmy firmą działającą na Polskim rynku od ponad 20 lat. Darzą nas zaufaniem kontrahenci krajowi jak i również z krajów Unii Europejskiej. Naszym głównym rynkiem zbytu jest cała UE, część towaru zostaje w kraju. Prowadzimy także eksport do krajów trzecich takich jak: Hong Kong, Wybrzeże Kości Słoniowej, Liberia, Ghana, Kongo, Bahamy czy Demokratyczna Republika Kongo
R.Z.: Jakie rodzaje mięs znajdują się w Państwa ofercie ?
D.M.: Główny nasz asortyment to wieprzowina - tłuszcze, głowy, skórki, podroby, mięsa kl. B, nóżki, kości i wiele innych.