Część jedenasta cyklu "Wymagania weterynaryjne dla prowadzenia produkcji i sprzedaży produktów pochodzenia zwierzęcego w ramach działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej" - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Część jedenasta cyklu "Wymagania weterynaryjne dla prowadzenia produkcji i sprzedaży produktów pochodzenia zwierzęcego w ramach działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej"

Zapraszamy Państwa na cyklowy blok informacyjny:

 

"Wymagania weterynaryjne dla prowadzenia produkcji i sprzedaży produktów pochodzenia zwierzÄ™cego w ramach dziaÅ‚alnoÅ›ci marginalnej, lokalnej i ograniczonej"
 
 
 
 
Część Jedenasta
 
 
 
WYMAGANIA DOTYCZÄ„CE HIGIENY OSOBISTEJ PRACOWNIKÓW
 
 
 
Każda osoba pracujÄ…ca w stycznoÅ›ci z żywnoÅ›ciÄ… powinna utrzymywać wysoki stopieÅ„ higieny osobistej i nosić odpowiednie, czyste i, gdzie stosowne, ochronne okrycie wierzchnie. Osoba chora lub bÄ™dÄ…ca nosicielem choroby, która może być przenoszona przez żywność, lub u której stwierdzono obecność zainfekowanych ran, zakażeÅ„ skóry, owrzodzeÅ„ lub biegunkÄ™ nie może uzyskać pozwolenia na pracÄ™ z żywnoÅ›ciÄ… ani na wejÅ›cie do obszaru, w którym pracuje siÄ™ z żywnoÅ›ciÄ… w jakimkolwiek charakterze, jeÅ›li wystÄ™puje prawdopodobieÅ„stwo bezpoÅ›redniego lub poÅ›redniego zanieczyszczenia. Każda osoba zatrudniona w przedsiÄ™biorstwie sektora spożywczego, która prawdopodobnie bÄ™dzie miaÅ‚a kontakt z żywnoÅ›ciÄ… musi niezwÅ‚ocznie zgÅ‚osić odpowiedzialnej osobie chorobÄ™ lub jej symptomy, a jeżeli to możliwe, również ich powody.
 
 
ŹródÅ‚o materiaÅ‚u: MRiRW - luty 2015
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.