Z uwagi na porę roku, sprzyjającą spotkaniom na świeżym powietrzu, coraz częściej sięgamy po produkty spożywcze, przeznaczone na grilla. Grillowanie w gronie rodziny i przyjaciół to przyjemność, ciesząca się niesłabnącą popularnością, a posiłki usmażone na dworze stanowią doskonałą alternatywę dla typowych, domowych obiadów. Aby grillowanie było zawsze smaczne i udane, firma MARKAM- producent wędlin z małopolski, proponuje Państwu wyśmienite wyroby na ruszt, które zadowolą nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Oto niektóre pozycje, znajdujące się w ofercie zakładu:
- Kiełbasa ze świniobicia – wyrób w przewadze wieprzowy, lekko wędzony, o barwie różowo-złotej. Idealna kiełbasa na gorąco – doskonale smakuje zarówno z grilla, jak i z patelni.
- Frankfurterki białe grill – cienkie kiełbaski w naturalnych osłonkach baranich. Pyszna przekąska na ciepło po podgrzaniu na grillu, doskonale komponuje się z dodatkami sosów. Wyrób delikatesowy.
- Kiełbasa z serem – produkt o jasnosłomkowej barwie, na przekroju widoczne są kawałki rozdrobnionego mięsa oraz kostki żółtego sera. Wspaniale smakuje z grilla, jak również z patelni, przypieczona z cebulką.
- Ślimak grillowy – produkt na bazie mięsa wieprzowego w osłonce naturalnej, zwinięty w formę ślimaka. To wyrób parzony, o jasnozłotej barwie, z widocznymi w obrębie farszu ziołami oraz z podkreślającą smak produktu posypką przyprawową. Bogactwo smaku ślimaka grillowego uwydatnia się po podgrzaniu.
- Kiełbasa śląska – niewielkie kiełbaski, okręcane co 10 cm, barwy jasnosłomkowej. Na przekroju widoczne są kawałki rozdrobnionego mięsa. Wyrób idealny na grilla.
- Kiełbasa podwawelska – kiełbasa produkowana od lat w oparciu o niezmienne receptury, o barwie od jasnosłomkowej do brązowej, w postaci długich pętek. Na przekroju widać oczka rozdrobnionego mięsa. Doskonała zarówno na zimno, jak i na gorąco. Niezastąpiona do dań takich, jak żurek, bigos czy grochówka. Kiełbasa podwawelska uświetnieni także spotkania na świeżym powietrzu z rodziną i przyjaciółmi.
Podstawą produkcji wędlin zakładu MARKAM jest mięso, pozyskiwane ze zwierząt własnej hodowli lub z hodowli miejscowych rolników. Klienci marki MARKAM mają pewność, że na ich stoły trafiają świeże produkty najwyższej jakości, charakteryzujące się niepowtarzalnymi walorami smakowymi oraz zapachowymi. W ofercie firmy MARKAM znajduje się blisko 200 wyrobów. Znajdą tam Państwo wędliny oraz kiełbasy swojsko pachnące wędzarnią, wyśmienite boczki, szynki i domowe pasztety. Produkty zakładu MARKAM powstają na bazie naturalnych składników – od mięsa poczynając, a na wodzie oraz paszy kończąc. Firma może poszczycić się licznymi potwierdzeniami jakości swoich wyrobów – certyfikatami, nagrodami branżowymi oraz, co dla zakładu MARKAM najważniejsze – zadowoleniem oraz uznaniem klientów.