Smak wÄ™dlin z dzieciÅ„stwa, smak niezapomniany to smak, do którego siÄ™ wraca. Schab Babci i Szynka Babci to wÄ™dliny tradycyjne, które należą do tego rodzaju wÄ™dlin, po które Klient wraca ponownie. Wyroby produkowane sÄ… przez Masarnie „Staropolska Strzecha” z Sierpca. Produkty cechuje starannie dobrany surowiec, pozyskiwany tylko od najlepszych hodowców oraz wyjÄ…tkowa kompozycja naturalnych przypraw. WÄ™dliny produkowane w sposób tradycyjny co oznacza, że z 1 kg surowca powstaje 0,80 kg produktu gotowego.
Schab babci- szlachetna wędzonka przygotowana z wyselekcjonowanych mięśni schabu wieprzowego, leżakująca w solance i przyprawach naturalnych, wędzona w wędzarni tradycyjnej opalanej drewnem olchowym z odrobiną jałowcowego igliwia. Intensywny smak wędzonki tradycyjnej wzbogacony aromatem liścia laurowego i ziela angielskiego.
Szynka babci- szlachetna szynka, przygotowywana z wyselekcjonowanych mięśni szynki wieprzowej, z okrywą tłuszczową. Wędzona w tradycyjnej wędzarni, opalanej drewnem olszowym z odrobiną jałowcowego igliwia, parzona. W smaku wyczuwalny aromat wędzonki tradycyjnej z nutą ziela angielskiego.
CechÄ… charakterystycznÄ… wÄ™dlin jest niepowtarzalna nuta smakowa. Wyroby zostaÅ‚y nagrodzone Certyfikatem Gwarancja Tradycyjnego Smaku nadanym przez EuropejskÄ… Kapitułę JakoÅ›ci i Ekologii jako potwierdzenie produkcji wyrobów tradycyjnych najwyższej jakoÅ›ci.
JeÅ›li chcemy zaproponować naszym najbliższym produkt w peÅ‚ni naturalny, zdrowy - wÄ™dliny z Sierpca sÄ… doskonaÅ‚ym wyborem. „Mniej wÄ™dlin jeść… Mniej, ale za to lepszych”- rekomenduje Jan Nowicki.
Aby sprostać wysmakowanym gustom Klientów przedstawiciele Masarni „Staropolska Strzecha” przyjemnoÅ›ciÄ… przeprowadzÄ… degustacjÄ™ wyrobów w siedzibie PaÅ„stwa firmy.