Z tradycji stworzony, pełny smaku, kruchy i soczysty
Wśród wyrobów mięsnych proponowanych w sklepach pojawiła się nowość - schab dymem wędzony. Produkt bez glutaminianu sodu, fosforanów oraz alergenów. Wyselekcjonowane mięso, doskonały aromat dzięki wędzeniu w dymie olchowo-bukowym. 100 gram produktu wyprodukowano ze 103 gram mięsa.
Pakowany w MAP, dzięki czemu zachowuje walory smakowe i zapachowe. Opakowanie jednostkowe waży ok. 1,2 kg. Data przydatności do spożycia wynosi 28 dni.
Schab dymem wędzony dostępny jest w sklepach i hurtowniach firmowych Zakładów Mięsnych Skiba zlokalizowanych w północnej części Polski (województwo pomorskie, zachodnio-pomorskie, kujawsko-pomorskie, warmińsko-mazurskie). Dzięki rozbudowanej sieci dystrybucji oraz specjalistycznemu transportowi firma dociera ze swoimi produktami do odbiorców na terenie całego kraju.
Zakłady Mięsne Skiba