Informacje o firmie
Mamy dla Ciebie
Pomysł na obiad
Mięsa GOTOWE DO PIECZENIA to idealne rozwiązanie dla osób,
które nie mają wolnego czasu na przygotowywanie posiłków
i nie chcą korzystać z gotowych przetworzonych dań.
Produkty GOTOWE DO PIECZENIA to świeże mięso z dodatkiem naturalnych składników
takich jak cząstki warzyw, owoców, suszonych ziół i przypraw.
To ogromne udogodnienie dla osób, ceniących swój czas oraz dbających o prawidłowe odżywianie.
Więcej informacji na gotowedopieczenia.pl
Zakłady Mięsne SKIBA istnieją od 1991 roku. Główna siedziba znajduje się w Chojnicach (woj. Pomorskie),
na granicy Borów Tucholskich i Kaszub, jednych z najczystszych ekologicznie regionów Polski.
Jesteśmy jednym z szeroko rozwijających się zakładów w branży mięsnej.
Posiadamy własną sieć sklepów oraz hurtowni firmowych obejmujących zasięgiem Polskę Północno-Zachodnią.
Nasza oferta handlowa została przygotowana tak, aby zaspokoić potrzeby i gusta naszych klientów.
Obejmuje ona zarówno wyroby luksusowe a także produkty tradycyjne, od lat stanowiące podstawowy skład jadłospisu wielu Polaków.
Naszym klientom oferujemy profesjonalną obsługę, jakość wytwarzanych produktów oraz wieloletnie doświadczenie.
Jesteśmy producentem linii: Prosto z Kaszub, Szlachetny Smak, Delikatny Smak.
Wykorzystując najnowsze technologie staramy się systematycznie urozmaicać naszą ofertę uwzględniając wszelkie potrzeby rynku przetwórstwa mięsnego.
Posiadamy atuty, które wyróżniają nas spośród innych zakładów branży mięsnej a jednocześnie czynią konkurencyjnymi
zarówno dla producentów krajowych jak i unijnych. Są to między innymi własny ubój, korzystamy z nowoczesnej linii ubojowej,
wyposażonej w najnowocześniejsze maszyny i urządzenia do uboju trzody, nieustający rozwój firmy, od marca 2010 funkcjonuje
nowy system rozbioru i konfekcji, zachowanie najlepszych tradycji przetwórstwa mięsnego, dbałość o środowisko naturalne.
Zakłady Mięsne „SKIBA” otrzymują prestiżowe nagrody za produkty najwyższej, jakości, jedną z nich jest znak PDŻ.
Program Poznaj Dobrą Żywność jest narzędziem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi służącym do promocji produktów
spożywczych wyróżniających się wysoką i stabilną jakością.
Ubojnia trzody chlewnej Zakładów Mięsnych SKIBA zlokalizowana jest w Igłach (koło Chojnic, woj. Pomorskie)
specjalizuje się w produkcji półtusz wieprzowych i elementów rozbiorowych.
Jest to zakład z najnowocześniejszą technologią uboju wieprzowego o wydajności 300 sztuk na godzinę.
Ubojnia wołowa Zakładów Mięsnych SKIBA zlokalizowana jest w oddalonym o 30 km od Chojnic - Czersku.
Ubojnie zostały w pełni dostosowane do wymogów unijnych.
Czytaj także:
Rebranding Zakładów Mięsnych Skiba S.A. – Świeża Tożsamość Pol...
Po takie parówki warto sięgać!
Karma dla psów i kotów - producent SKIBA
Mięsa do podgrzania - ZM Skiba S.A.
Jubileusz 30 - lecia Zakładów Mięsnych SKIBA S.A.
Dania mięsne do przygotowania w domu, od Zakładów Mięsnych Ski..
Karkówka z tartym chrzanem Zakładów Mięsnych SKIBA nagrodzona!
Gotowanie na czasie, czyli mięsa gotowe do pieczenia Zakładów ...
Andrzej Skiba o początkach i obecnej działalności Zakładów Mięsnych Skiba
Andrzej Skiba o przekształceniu firmy w spółkę akcyjną
Schab dymem wędzony - nowość Zakładów Mięsnych Skiba
Parówki light – niskotłuszczowe z indyka - Zakład Mięsny Skiba
Wędliny QAFP – system gwarantowanej jakości żywności dla produktów ZM Skiba
Szynka rubinowa SKIBA - niepowtarzalny smak i aromat świąt
Zdrowe Parówki dla dzieci- wędliny bez glutaminianu i fosforanów
Zakłady Mięsne "Skiba" uhonorowane tytułem "Wybitny Eksporter Roku 2014"