W dniach 30 września-3 października 2019, na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich odbyło się największe, cieszące się najdłuższą tradycją targową wydarzenie biznesowe w Europie Środkowo-Wschodniej dla branży spożywczej, opakowaniowej i HoReCa. Blok grupy targów Polagra, odbywające się w tym samym czasie targi Taropak oraz rozpoczęte dwa dni wcześniej Smaki Regionów odwiedziło ponad 50 tys. zwiedzających. Na targach swoją ofertę zaprezentowało blisko 800 wystawców z 30 krajów.
Blok targów obejmował Międzynarodowe Targi Produktów Spożywczych POLARA FOOD, Międzynarodowe Targi Technologii Spożywczych POLAGRA TECH oraz Międzynarodowe Targi Gastronomii i Wyposażenia Hoteli POLAGRA GASTRO i INVEST HOTEL. W tym samym czasie odbywały się także Międzynarodowe Targi Techniki Pakowania i Etykietowania TAROPAK. Wystawa zajęła cały teren Międzynarodowych Targów Poznańskich, a jej zwiedzanie było krokiem w przyszłość dla przedstawicieli sektora spożywczo-gastronomicznego. - W Poznaniu gościliśmy w tym czasie m.in. Jana Krzysztofa Ardanowskiego Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Wiesława Łyszczka Głównego Inspektora Państwowej Inspekcji Pracy oraz prezesów i szefów wszystkich liczących się w tym sektorze gospodarki stowarzyszeń oraz instytucji. Program wydarzeń obfitował w wiele konferencji, spotkań, szkoleń, prestiżowych konkursów i gal – m.in. Kulinarny Puchar Polski, Poznaj Dobrą Żywność, Złoty Medal, Master Class Show, Hotel Marketing Conference. – podsumowuje Dariusz Wawrzyniak, Dyrektor Grupy Produktów, Międzynarodowe Targi Poznańskie.