KOMUNIKAT
XLI DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO
pt. „O dobre imię polskiego mięsa”
odbędą się w Domu Technika NOT, w Warszawie przy ul. Czackiego 3/5, III piętro,
w dniu 22 maja 2014 r.
Program
Sala A Godz. 900 – 1000 |
· Rejestracja uczestników · Rozwieszenie posterów |
Sala B Godz. 1000– 1010
Godz. 1010 – 1040
Godz. 1040 – 1125
Godz. 1150 – 1250
Godz. 1250 – 1335
|
· Powitanie uczestników, otwarcie sympozjum – Renata Jędrzejczak, dyrektorInstytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego w Warszawie · Reklama i antyreklama polskiego mięsa w mediach – Stanisław Tyszkiewicz, Oddział Technologii Mięsa i Tłuszczu IBPRS w Warszawie · Biologiczna ewolucja krajowej populacji świń – Dariusz Lisiak, Oddział Technologii Mięsa i Tłuszczu IBPRS w Poznaniu Przerwa, dyskusje w ramach sesji posterowej
· Doniesienia Firm współpracujących z przemysłem mięsnym i drobiarskim · Zmiany przepisów Unii Europejskiej dotyczące stosowania wybranych dozwolonych substancji dodatkowych w przetwórstwie mięsa – Joanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego, Państwowy Zakład Higieny · Podsumowanie sesji posterowej i zakończenie sympozjum, zdjęcie posterów |
Sala A Godz. 1400
|
· Ogłoszenie wyników XLI KONKURSU „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” WIOSNA 2014, w grupie: kiełbas, produktów blokowych, wędlin podrobowych, wyrobów garmażeryjnych, galaret mięsnych i mięsno-warzywnych, konserw, produktów typu „żywność wygodna” i innych · Degustacja nagrodzonych produktów |
Zgłoszenia na XLI DNI należy dokonać do dnia 19 maja 2014 r. na adres: Oddziału Technologii
Mięsa i Tłuszczu IBPRS, ul. Jubilerska 4, 04-190 Warszawa, Fax. 22 610-23-66, e-mail: piotr.szymanski@ipmt.waw.pl . Formularz zgłoszeniowy jest dostępny na stronie http://www.ipmt.waw.pl/
Opłata za uczestnictwo wynosi 250 zł + 23% VAT od osoby lub promocyjnie 100 zł + 23% VAT od osoby
z zakładu mającego aktualną umowę w formie know-how lub biorącego udział w KONKURSIE.
Wpłaty należy dokonać na konto Instytutu: Bank Pekao S.A. X O. w Warszawie ul. Płowiecka 1/3
67 1240 1095 1111 0000 0336 5564 z podaniem w tytule przelewu „DNI - WIOSNA 2014”. Można również dokonać wpłaty gotówką na miejscu.
Uczestnicy otrzymają certyfikat o udziale w seminarium szkoleniowym. Informacji udzielają:
Piotr Szymański, Beata Rosińska, Piotr Moch, Jakub Kern-Jędrychowski tel. 22 509-70-27, 22 509-70-17,
22 509-70-28.
Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa w XLI DNIACH PRZEMYSŁU MIĘSNEGO!