XXXI KONKURS Produkty Najwyższej Jakości - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

XXXI KONKURS Produkty Najwyższej Jakości

Dyrektor Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego ogłasza Konkurs Wędlin pod tytułem "Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym" WIOSNA 2009. Konkurs odbywa się pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Wiosenny KONKURS obejmuje następujące wędliny: kiełbasy (z wyłączeniem kiełbas suchych, podsuszanych i surowych), produkty blokowe (drobno, średnio i grubo rozdrobnione oraz rolady), wędliny podrobowe (wątrobianki, pasztetowe, kiszki, salcesony), mięso kulinarne, wyroby garmażeryjne, galarety mięsne i mięsno-warzywne oraz konserwy pasteryzowane i sterylizowane mięsne, drobiowe i podrobowe. Odrębną grupę stanowić będą produkty zadeklarowane przez producentów jako produkty typu "żywność wygodna".

Produkty mogą być wytworzone z mięsa i tłuszczu zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny lub mieszane bądź z ich dodatkiem. Powinny być zgodne z deklarowanymi przez producenta normami polskimi lub zakładowymi.

TERMINY

Zgłoszenia na Konkurs należy dokonać do dnia 20 lutego 2009 r. i przesłać na adres Instytutu: ul. Jubilerska 4, 04-190 Warszawa, fax. (22) 610-23-66, e-mail: piotr.szymanski@ipmt.waw.pl
Ocena konkursowa odbędzie się 12 i 13 marca br. Wyniki Konkursu zostaną ogłoszone 15 maja 2009 r. podczas XXXI DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO.

ZASADY KONKURSU I NAGRODY

Podstawą konkursowej oceny jakościowej produktów jest ocena sensoryczna wykonana przez rzeczoznawców metodą punktową w skali pięciopunktowej. Produkty, które w ocenie sensorycznej uzyskają jakość ogólną na poziomie 4,5 do 5 punktów i wyróżniki chemiczne będą zgodne z deklarowaną normą (badania wykona laboratorium chemiczne Instytutu), zostaną uznane za produkty najwyższej jakości. Produkty te będą nagrodzone dyplomami. Producent, który uzyska największą liczbę nagrodzonych produktów zostanie uhonorowany przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi pucharem i dyplomem, natomiast dyrektor Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego uhonoruje statuetką producenta za wyróżniającą się liczbę nagrodzonych produktów. Dodatkowo nagrodzone zostaną najlepiej ocenione produkty typu "żywność wygodna".

Laureaci Konkursu mogą reklamować wyróżnione przetwory mięsne znakiem towarowym PRODUKT NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI XXXI KONKURS WIOSNA 2009

ZGŁOSZENIA I PŁATNOŚCI

W zgłoszeniu konkursowym należy podać nazwę wędliny i jej rodzaj według klasyfikacji Polskiej Normy lub załączyć stosowną Normę Zakładową. Wymaga się, aby wędliny zgłoszone do Konkursu były w ciągłej sprzedaży. Formularz zgłoszenia oraz regulamin znajduje się na stronie www.ipmt.waw.pl w zakładce - Konkursy.
Odpłatność za konkursową ocenę wynosi 500 zł + 22 % VAT za każdy zgłoszony asortyment. Należność prosimy przekazać równolegle ze zgłoszeniem na konto Instytutu: Bank Pekao S.A. X Oddział w Warszawie ul. Płowiecka 1/3 nr 67 1240 1095 1111 0000 03365564 z podaniem
na przelewie "Konkurs Wędlin - WIOSNA 2009”.

Dodatkowych informacji udzielają: Piotr Szymański, Piotr Moch, Jakub Kern-Jędrychowski, Aneta Plaskota i Jerzy Zakrzewski, tel. (022) 509-70-27 do 29, 509-70-17.

Serdecznie zapraszamy do udziału w Konkursie !
Zachęcamy do zgłaszania asortymentów ocenianych w poprzednich Konkursach !

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.