Informacje o produktach
Szanowni Państwo!
Mamy przyjemność zaproponować Państwu szeroki asortyment tradycyjnych wędlin produkowanych według staropolskich receptur.
Wytwarzane przez nas wędliny cechują się starannie dobranym surowcem, pozyskiwanym tylko od najlepszych hodowców
oraz wyjątkową kompozycją przypraw. Cechą charakterystyczną wyrobów jest niepowtarzalna nuta smakowa.
Masarnia Staropolska Strzecha stara się sprostać najbardziej wyrafinowanym gustom Klientów.
Konsumenci mogą mieć pewność, że dołożymy wszelkich starań, aby każdy wyrób spełnił ich oczekiwania.
Na terenie firmy prowadzimy nowe inwestycje, wzbogacamy park maszynowy i zaplecze produkcyjne,
Zakład posiada stały nadzór Inspekcji Weterynaryjnej, ponadto wdrożył System Jakości HACCP,
w związku z tym wszystkie etapy produkcji gwarantują bezpieczeństwo i najwyższą jakość wyrobów.
Gwarancją wysokiej jakości oraz świeżości naszych wyrobów jest szybka i sprawna dystrybucja.
Polityką firmy jest produkcja wyrobów tradycyjnych, a nie wędlin wytwarzanych na masową skalę.
Wychodzimy naprzeciw wymaganiom Klientów, aby sprostać ich wysmakowanym gustom.
Z przyjemnością przeprowadzimy degustację naszych wyrobów w siedzibie Państwa firmy.
W naszej ofercie znajdują się kiełbasy cienkie, kiełbasy grube, wędzonki, wędliny podsuszane oraz podroby – Tradycyjne Wędliny z Sierpca.
Wśród nich najbajbardziej rozpoznawalnym znakiem naszej firmy jest:
kiełbasa dziadka, kiełbasa babci, kiełbasa rycerska, kaszanka chłopska, schab babci, szynka babci, szynka gajowego, szynka z nogą.
Linia wyrobów tradycyjnych została nagrodzona Certyfikatem Gwarancja Tradycyjnego Smaku nadanym
przez Europejską Kapitułę Jakości i Ekologii jako potwierdzenie produkcji wyrobów tradycyjnych najwyższej jakości.
Wędliny Staropolskiej Strzechy wytwarzane są według tradycyjnych receptur, gromadzonych oraz przechowywanych w rodzinnych zbiorach od wielu lat.
Korzystamy wyłącznie z najlepszych składników, a do produkcji wędlin podchodzimy z należytą uwagą i pasją.
Nasze wyroby są naturalnie przyprawiane, a dzięki wędzeniu w tradycyjnej wędzarni, opalanej drewnem olchowym
z dodatkiem jałowcowego igliwia, zyskują wyjątkowy wygląd, zapach i smak.
Smak wędlin z Sierpca to smak dzieciństwa, smak niezapomniany.
Lilla i Mirosław Nadratowscy
Zapraszamy do współpracy!
Czytaj także:
Kiełbasa biała parzona - tradycyjny smak Wielkanocy
Idealny duet w wydaniu staropolskim
Szynka wieprzowa wędzona i schab nagrodzone- mazowieckie, Masarnia Staropolska Strzecha
Staropolskie wyroby... z tęsknoty za tradycją
Wyroby tradycyjne Mazowsza - "Staropolska Strzecha"
Kiełbasa Dziadka na wielkanocny stół - producent wędlin tradycyjnych Staropolska Strzecha
Schab Babci, Szynka Babci – wędliny tradycyjne