Staropolskie wyroby… z tęsknoty za tradycją
Masarnia „Staropolska Strzecha” to firma czerpiąca z najlepszych zwyczajów polskiej kuchni. Powstała z miłości do tradycji wędliniarskich, kultywowanych w rodzinie założycieli od pokoleń. Zbiory receptur wywodzące się z początku ubiegłego stulecia nieustannie gwarantują niepowtarzalny smak wyrobów. Czy pamiętasz, kiedy ostatnio próbowałeś prawdziwej wędliny? Teraz masz szansę… Każdy kęs kiełbasy ze Strzechy przywołuje na myśl beztroski czas dzieciństwa spędzonego na mazowieckiej wsi.
Szeroka gama produktówoferowanych przez „Staropolską Strzechę” spełni oczekiwania najbardziej wymagającego podniebienia. Wyjątkowy smak i aromat wyrobów uzyskiwany jest w starannym procesie produkcji, który rozpoczyna się już od selekcji surowca. Wszystkie wyroby wędliniarskie powstają z świeżego mięsa o najwyższej jakości, pochodzącego od lokalnych dostawców. Później, jak za czasów naszych Dziadków, wyroby doprawiane są świeżym czosnkiem, pieprzem, majerankiem, zielem angielskim i solą. Następnie wędzone w tradycyjnych wędzarniach, opalane są drewnem olchowym z dodatkiem jałowcowego igliwia; tak przyrządzane wyroby tworzą całą gamę produktów spod Strzechy. W ofercie znaleźć można kiełbasy cienkie i grube, wędzonki, szynki, polędwice, balerony a także kaszanki i salcesony.
Szynka z nogą
Kiełbasa dziadka
Misją Lilli i Mirosława Nadratowskich jest nieustanne doskonalenie produktów „Staropolskiej Strzechy”. Aby zapewnić gwarancję jakości i bezpieczeństwa podczas każdego z etapów produkcji, właściciele wdrożyli System Jakości HACCP, podlegają również stałemu nadzorowi Inspekcji Weterynaryjnej. Ich działania zostały docenione przez Europejskie Centrum Jakości i Promocji, które przyznało Masarni certyfikat gwarancji tradycyjnego smaku.
Charakterystyczne wyroby „Staropolskiej Strzechy” można znaleźć również w czasie weselnych przyjęć. Rozmaite rodzaje wędlin skomponowane na wiejskim stole idealnie uzupełniają menu oraz zdobią biesiadną salę. Za każdym razem mięsne kompozycje przygotowywane są na życzenie klienta, tak aby spełnić jego wszelkie zachcianki. Ta wspaniała atrakcja kulinarna urozmaica zarówno uroczystości rodzinne jak i firmowe spotkania biznesowe na najwyższym poziomie.
Pasja, zamiłowanie do jakości oraz starannie dobrane składniki sprawiają, że wszystkie produkty oferowane przez staropolską masarnię stają się hitami podczas jarmarków i targów. „Staropolska Strzecha” to nie tylko miejsce gdzie można zasmakować najlepszych mięsnych wyrobów, ale również stoisko z 100 letnim wozem i kucharzem ubranym w szaty z początku XX wieku. To wszystko sprawia, że wędliny z Sierpca przywołują niezapomniany smak tradycji.
Wyroby spod Strzechy zyskały zaufanie i uznanie klientów ceniących klasyczny smak polskich wędlin. Wszystkie produkty „Staropolskiej Strzechy” można znaleźć na terenie Płocka w sieci sklepów PSS Społem oraz w dwóch firmowych punktach w Sierpcu przy ul. Wiosny Ludów 8 i ul. Jana Pawła II 1 C.
Salceson wiejski
Schab szlachecki