Wędliny tradycyjne Śląsk JANETA ERNESTYN - Zakład Rzeźniczo - Wędliniarski - Informacje o firmie - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Wędliny tradycyjne Śląsk JANETA ERNESTYN - Zakład Rzeźniczo - Wędliniarski

telefon:
32 451 61 16
32 451 61 50
e-mail:
biuro@janeta.pl
www:

Odsłon: 23625

Informacje o firmie

 

Zakład Rzeźniczo - Wędliniarski Ernestyn Janeta z Lubomi województwo Śląskie, istnieje na polskim rynku od 30 lat.

Na początku swojej działalności zatrudnionych było 5 osób.

Dynamiczny rozwój, stale prowadzone inwestycje miały ogromny wpływ na zwiększenie zatrudnienia,

które na dzisiaj to ponad 140 wykwalifikowanych pracowników i fachowców.

 

 

Firma specjalizuje się w produkcji przetworów mięsnych, jak również mięsa wołowego i wieprzowego w postaci półtusz i elementów.

Surowiec do produkcji wyrobów pochodzi z własnej hodowli bydła i trzody, oraz od lokalnych rolników

z województwa: śląskiego i opolskiego. Ubój natomiast prowadzony jest w nowoczesnym zakładzie spełniającym rygorystyczne wymogi unijne.

Zakład Rzeźniczo – Wędliniarski Ernestyn Janeta eksportuje swoje przetwory oraz mięso do krajów UE takich jak: Czechy, Słowacja, Grecja, Niemcy i inne.


 

Specjalnością firmy Janeta z Lubomi są:
 
 
- kiełbasy cienkie,
 
- kiełbasy grubo rozdrobnione
 
- szynki,
 
- salcesony,
 
- pasztety.
 
 
 
 
 
 
 
Wyroby garmażeryjne
 
 
W ostatnim czasie ogromną popularność zdobywają wyroby garmażeryjne takie jak: pierogi, naleśniki, bigos, gołąbki, krokiety i inne.
 
W odpowiedzi na tę, potrzebę rynku firma Janet otworzyła lokale bistro, gdzie serwowane są między innymi zawsze świeże
 
i najwyższej jakości zestawy obiadowe, zupy, burgery. Aktualnie działają trzy lokale tego typu – zapraszamy do ich odwiedzenia.
 
     
 

Ponad to w wyroby firmy można zaopatrzyć się w 20 sklepach firmowych na terenie Śląska.

Zakład Janeta otwarty jest na współpracę z odbiorcami hurtowymi, a także detalicznymi z województw śląskiego, opolskiego i małopolskiego. 

   

 

Zakład Rzeźniczo - Wędliniarski Ernestyn Janeta kojarzy się przede wszystkim

dobrym smakiem i tradycją

czego dowodem są przyznawane nagrody i wyróżnienia na konkursach i targach krajowych.

 

Czytaj także:

 

Śląska tradycja - produkty regionalne Ernestyn Janeta

Kuchnia śląska po mistrzowsku

Gdzie kupić dobra wieprzowinę ? - śląskie

Kiełbasa dojrzewająca – 100% mięsa wieprzowego

Ernestyn Janeta opowiada o rodzinnej firmie z tradycjami