Fot. Stoisko mięsne w jednym ze sklepów PSS Siedlce na ul. Poniatowskiego
„Coraz większe znaczenie ma sprzedaż produktów regionalnych czy nawet marek własnych hurtowni - raczej tych wyższej jakości” – mówi Artur Pęda, Menager ds. handlu Sieci Mirabelka.
Mirabelka to ponad 400 sklepów w województwach: mazowieckim, lubelskim i podlaskim.
Remigiusz Zagraba: W jaki sposób sprzedawane są w Państwa sklepach produkty z kategorii mięso i wędliny, czą są to tradycyjne lady chłodnicze, czy może regały samoobsługowe?
Artur Pęda: W znacznej części sklepów funkcjonują wydzielone stoiska mięsno-wędliniarskie. Pracujemy nad unowocześnieniem i profesjonalizacją tej części sklepu. Sprzedaż produktów pakowanych z chłodni samoobsługowych stanowi niewielki procent sprzedaży z tej grupy.
R.Z.: Jakie rodzaje mięs i wędlin można nabyć w Państwa sklepach ?
A.P.: W ofercie sklepów są wędliny wiodących producentów. Coraz większe znaczenie ma sprzedaż produktów regionalnych czy nawet marek własnych hurtowni – raczej tych wyższej jakości.
R.Z.: Produkty z kategorii mięso i wędliny są bardzo popularne wśród konsumentów. Dlaczego warto zaopatrywać się w te produkty właśnie u Państwa?
...