Wyjątkowe wydarzenie gastronomicznie w 2011 roku.
8 i 9 lutego 2011r. w po raz pierwszy Gdańsku odbędą się targi easyFairs FOOD-to-GO 2011 dedykowane dla małej gastronomii, cateringu i barów fast-food. Ta sama impreza już po raz trzeci odbędzie się w Krakowie w dniach 11-12.05.2011 r.
Międzynarodowa firma easyFairs zajmuje się organizacją targów o specyficznej formule Time&Cost Effective. Jej celem jest stworzenie swoistej platformy służącej wymianie nowych technologii i rozwiązań w zakresie określonej branży a przede wszystkim umożliwienie bezpośredniego kontaktu biznesowego przy maksymalnie zredukowanych nakładach finansowych i czasowych. Dwudniowe eventy gromadzą jasno określoną grupę Wystawców
i Odwiedzających, profesjonalistów aktywnie obserwujących i reagujących na nowości pojawiające się na rynku.
Gdańsk po raz pierwszy będzie gospodarzem targów easyFairs FOOD-to-GO. Jako jeden z głównych ośrodków turystycznych w Polsce północnej stanowi potężny rynek zbytu dla firm oferujących wyposażenie oraz produkty spożywcze. Ze względu na imponującą liczbę lodziarni, cukierni, restauracji, kawiarni, barów, pizzerii oraz firm cateringowych działających na Pomorzu, spodziewać się można, iż targi cieszyć się będą dużą popularnością. Szczególny termin targów - odbędą się one w lutym tak więc poza sezonem turystycznym – skutkować może jeszcze większą frekwencją; to przecież wtedy właściciele i menagerowie planują działania na cały rok a przede wszystkim dysponują czasem by odwiedzić targi.
Natomiast w Krakowie, w maju, odbędzie się już trzecie takie spotkanie biznesowe. Relacje
z poprzednich edycji targów są obiecujące – ponad 90% odwiedzających targi w 2010r. podkreślało, że udało im się znaleźć to czego szukali. Organizatorzy zaznaczają, że podstawową zaletą targów jest ściśle wyselekcjonowana grupa odwiedzających. Są to bowiem głównie – ponad 70% - osoby podejmujące decyzje zakupowe: dyrektorzy i właściciele firm, menagerowie, członkowie zarządu. Jak podkreśla ubiegłoroczny Wystawca - Jakub Wontek, Dyrektor ds. Handlowych i Marketingu firmy Koga – Kompleksowa Obsługa Gastronomii, targi easyFairs® FOOD-to-GO 2010 odwiedziły osoby zainteresowane konkretnymi rozwiązaniami: „Naszym zdaniem targi FOOD-to-GO to profesjonalnieprzygotowana impreza, bardzo precyzyjnie ukierunkowana na właściwego klienta (odwiedzającego),bez zbędnego nacisku na sztuczną frekwencję w postaci np. wycieczek szkolnych. W dobrze przygotowanej hali mieliśmy zaszczyt gościć wielu obecnych i potencjalnie nowych klientów”.
Interesującą część targów stanowią warsztaty learnShops. Odbywają się one w wydzielonych częściach hali wystawowej, nie w zamkniętych salach, co umożliwia swobodny dostęp zarówno dla wystawców jak i odwiedzających. Serie wykładów, prezentacji firm i produktów oraz mini-seminaria, poruszają szeroki zakres tematyczny, od technologii szybkiego gotowania po kwestie związane
z coraz bardziej popularną w Polsce franczyzą.
Program prezentacji i pokazów learnShops™ podczas targów w Gdańsku:
8.02 (wtorek):
10:30 BarCocktail – pokaz barmański
11:00 Robot Coupe – 100 % natury w sokach – sposób na biznes
11:30 Makro Cash & Carry – Przyczepy gastronomiczne
12:00 Primulator – pokaz parzenia kawy
12:30 Primulator – Technologia szybkiego gotowania
13:00 Vorwerk Polska – Thermomix – Domowe posiłki jako alternatywa dla dań gotowych
15:00 BarCocktail – pokaz barmański
9.02 (środa):
11:00 Pizzaportal.pl – Zamówienia online – dodatkowy kanał sprzedaży
11:30 Horeca GGZ – Zarządzanie dostawami do restauracji – wsparcie Gastronomicznej Grupy Zakupowej
12:00 Primulator – pokaz parzenia kawy
12:30 Primulator – Technologia szybkiego gotowania
13:00 Robot Coupe – 10 sekund do celu
13:30 Robot Coupe – Szatkowanie to wyzwanie
Wstęp na targi jestbezpłatny po dokonaniu REJESTRACJI on-line.
Miejsce:
Hala AWFiS
ul. K. Górskiego 1
80-336 Gdańsk
Godziny otwarcia:
Wtorek, 8 luty 2011: 10:00 - 17:00
Środa, 9 luty 2011: 10:00 - 16:00
Aby zasięgnąć więcej informacji o targach easyFairs FOOD-to-GO zapraszamy na strony internetowe:
Lub do kontaktu z biurem:
Wojciech Pawlus
tel.:+48 (12) 651 95 26
kom.:+ 48 507 044 186
fax: +48 (12) 651 95 22
wojciech.pawlus@easyfairs.com
Monika Zakrzewska
tel.:+48 12 651 95 28
fax.: +48 12 651 95 22
monika.zakrzewska@easyfairs.com