Klient nasz Pan, więc polecaj mu to, co najlepsze!
Klienci są coraz bardziej wybredni i wymagający, a sprzedawcy- ekspedienci bardzo często bywają niepewni tego, co sprzedają.
Dlaczego tak siÄ™ dzieje? Z prostego powodu, gdyż produkty, które polecajÄ… i sprzedajÄ… swoim klientom, nie zawsze sÄ… godne polecenia. W jednym przypadku bÄ™dzie to niska zawartość miÄ™sa a w innym dodatek MOM-u, czyli miÄ™sa odkostnionego mechanicznie. WpÅ‚ynie to oczywiÅ›cie na niskÄ… cenÄ™, ale czy warto rekomendować produkty wÄ…tpliwej jakoÅ›ci, kosztem wÅ‚asnego samopoczucia?
Po pierwsze!
Dobry produkt zaczyna się od mięsa i jego pochodzenia. Najwartościowsze mięso pochodzi z małych, lokalnych polskich hodowli, gdzie zwierzęta żywione są naturalnym pokarmem.
Po drugie !
Liczy się zawartość mięsa w mięsie, czyli minimum 80% co świadczy o dobrej jakości np. kiełbasy.
Po trzecie !
Rodzaj miÄ™sa, z jakiego wyrabiany jest wyrób. Karczek, boczek, szynka, Å‚opatka, schab to jedne z najszlachetniejszych części wieprzowiny.
Czy speÅ‚nienie tych wszystkich aspektów jest możliwe?
Nareszcie tak, gdyż prawdziwÄ… grillowÄ… ucztÄ…, która może być chlubÄ… każdego stoiska miÄ™snego, jest kieÅ‚basa grillowa ekstra z majerankiem produkcji ZakÅ‚adu Przetwórstwa MiÄ™snego Lech Pniewski z kujawsko-pomorskiego. Produkt, którego zaletÄ… jest lokalne pochodzenie miÄ™sa a połączony boczek z Å‚opatkÄ… w sumie 89% miÄ™snoÅ›ci plus aromatyczne przyprawy, ostatecznie gwarantuje wyÅ›mienitÄ… biesiadÄ™ z najbliższymi!
ZakÅ‚ad Przetwórstwa MiÄ™snego Lech Pniewski
Czytaj także:
Kiełbasa Bydgoska Polska Wędzona z kujawsko-pomorskiego