Sezon grillowy rozpoczął się już w pełni. Sklepy mięsne oraz sieci supermarketów na bieżąco zaopatrują się w różnego rodzaju produkty nadające się do przygotowania na grillu. Najchętniej
i najczęściej wybieranymi przez klientów są kiełbasy, dlatego też w asortymencie sklepów nie powinno zabraknąć kiełbasy wiejskiej grillowej. Jest to kiełbasa w 100% naturalna. Swój aromatyczny zapach zawdzięcza tradycyjnemu wędzeniu w komorze wędzarniczej. Nawiązaniem do tradycji są również doskonałe receptury i użycie starannie wyselekcjonowanego surowca. Ze 120 g mięsa wieprzowego wytwarzane jest 100 g produktu. Wykwintny i szlachetny smak kiełbasy zawdzięcza się również naturalnym przyprawom takim jak: sól, cukier, pieprz i świeży czosnek, które są niezbędnym dodatkiem przy produkcji wędlin.
Firma „Dobrowolscy” z czystego i ekologicznego Podkarpacia posiada w swoim asortymencie kiełbasę wiejską grillową oznaczoną marką „Tradycyjnie Wędzone”. Oferuje formę opakowania MAP ok. 1 kg. Data przydatności do spożycia to 25 dni, kilogram kiełbasy kosztuje 18,00 zł. Poza swoimi niezaprzeczalnymi zaletami produkty marki „Tradycyjnie Wędzone” są wolne od wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych. Oznacza to, że spełniają najbardziej restrykcyjne wymagania dotyczące zawartości WWA, które zaczną obowiązywać w Polsce od września 2017 roku.