Produkty Żabki uhonorowane godłem "Doceń polskie" - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Produkty Żabki uhonorowane godłem "Doceń polskie"

10 produktów dostępnych na wyłączność w sklepach Żabka i Freshmarket, zostało wyróżnionych certyfikatem „Doceń polskie”, nad którym patronat honorowy sprawuje Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Artykuły spożywcze zostały nagrodzone za wyjątkową jakość oraz typowy, „polski akcent”, informuje centrum prasowe sieci.

 

W gronie certyfikowanych produktów znalazły się kabanosy Specialité oraz kiełbasa krakowska, która uznawana jest za jeden z najbardziej kojarzących się z Polską produktów. W kategorii słodycze zwyciężyły Wafle Andruciki, których delikatny smak zna już kolejne pokolenie najmłodszych konsumentów. W gronie laureatów nie mogło zabraknąć także najsłynniejszych, polskich cukierków „Krówka Pasja Smaku”.

 

Kapituła „Doceń polskie” przyznała nagrodę także daniom gotowym w ramach marki Tradycyjne Smaki, które skupiają typowo polskie, ulubione dania obiadowo-kolacyjne, przygotowywane na bazie tradycyjnych przepisów, z wysokiej jakości produktów, do szybkiego przygotowania w domu czy w pracy. Wyróżniono leczo pieczarkowe, fasolkę po bretońsku z kiełbasą i boczkiem, a także pulpety i gołąbki w sosie pomidorowym. Certyfikat otrzymała również ryba po grecku marki Top Fish.

 

Nominowane produkty zostały poddane indywidualnej ocenie każdego członka loży ekspertów konkursu „Doceń polskie”. Współpracę merytoryczną nad przyznaniem znaku sprawują: Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP, Związek Polskie Mięso, UPEMI oraz Fundacja KLUBU SZEFÓW KUCHNI. Jurorzy przyznawali noty nie tylko za smak i wygląd zgłoszonych wyrobów. Istotny dla nich był także stosunek ich jakości do ceny. Niebawem oznaczenia „Doceń polskie” pojawią się na nagrodzonych produktach.

 

 

Wywiad z Barbarą Furmańczuk - Dyrektorem Kategorii Fresh

 

 

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.