Rozbiór tusz wieprzowych na elementy handlowe i produkcyjne to bardzo ważny i odpowiedzialny proces, który ma ogromny wpływ na jakość przetworów mięsnych i dań, które są serwowane w restauracjach.
Właściwe porcjowanie i cięcie mięsa wieprzowego w znacznym stopniu decyduje o jego smaku i właściwościach, dzięki temu wędliny i potrawy mięsne będą smaczniejsze oraz soczystsze.
Szczególnie takie elementy jak schab, szynka, karczek, żeberka, łopatka powinny być w profesjonalny sposób wydzielone z półtuszy wieprzowej, a sposobów jest kilkadziesiąt.
P.P. H. DOMINEX Jacek Walczak z województwa mazowieckiego, to firma, która specjalizuje się w rozbiorze mięsa wieprzowego od 1996 r. i wdrożyła własne efektywne sposoby rozbioru półtusz wieprzowych.
Obecnie firma DOMINEX sprzedaje ok. 15 ton najwyższej jakości elementów wieprzowych dziennie do czołowych zakładów mięsnych w Polsce i krajów UE. Na szczególną uwagę zasługują szynka kulka, szynka 4D, łopatka, żeberka.
Chcesz dowiedzieć się wiecej- zapraszamy do kontaktu telefonicznego i mailowego.