„Nasze menu tworzymy w oparciu o kulinarne doÅ›wiadczenie kuchni domowej, dania
w 100% przygotowane sÄ… od podstaw przez naszych kucharzy”
- mówi wÅ‚aÅ›ciciel Restauracji Progresywnej w Nowym SÄ…czu, Dariusz PorÄ™ba.
Remigiusz Zagraba. Catering w Polsce jest coraz bardziej popularny. Czy PaÅ„stwa restauracja PROGRESYWNA opiera swojÄ… dziaÅ‚alność o dostawy do klientów, czy może organizujecie imprezy w swoim lokalu oraz jakie dania z menu cieszÄ… siÄ™ najwiÄ™kszÄ… popularnoÅ›ciÄ…?
Dariusz PorÄ™ba: Nasz catering obejmuje obsÅ‚ugÄ™ spotkaÅ„ firmowych, imprez i innych przyjęć zarówno w naszym lokalu, jak i w innym miejscu wybranym przez klienta. W ramach cateringu możemy zaproponować różne dania. Generalnie catering dzielimy na kilka części: serwis kawowo-herbaciany, zimna pÅ‚yta
i gorÄ…ca pÅ‚yta. Klienci sami ustalajÄ…, co ma zawierać gorÄ…ca pÅ‚yta, natomiast jeÅ›li chodzi o zimnÄ… pÅ‚ytÄ™ proponujemy różnego rodzaju przekÄ…ski. SÄ… to m.in.: tartinki, saÅ‚atki z kurczakiem, póÅ‚miski wÄ™dlin
i serów, rolady, galantyna i miÄ™sa faszerowane jak na przykÅ‚ad schab ze Å›liwkÄ… lub morelÄ….
R.Z.: Czy oprócz miÄ™sa drobiowego i wieprzowiny w menu znajdujÄ… siÄ™ potrawy z innych rodzajów miÄ™s?
D.P.: Preferujemy również woÅ‚owinÄ™, która jest serwowana w postaci polÄ™dwicy woÅ‚owej. WiÄ™kszość daÅ„ bazuje jednak na wieprzowinie.
R.Z.: Specjalnością restauracji PROGRESYWNA z Nowego Sącza jest ?
D.P.: Ciężko wymienić jednÄ… konkretnÄ… potrawÄ™. MyÅ›lÄ™, że dania, z których sÅ‚yniemy to polÄ™dwiczki wieprzowe w sosie i placki ziemniaczane z gulaszem wieprzowym. Dodam, że nasza kuchnia opiera siÄ™ na staropolskich recepturach, dlatego też kwaÅ›nica na żeberkach również jest specjalnoÅ›ciÄ… restauracji.