Rozgrzej się ciepłą kanapką! – inspirujemy do działania - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Rozgrzej się ciepłą kanapką! – inspirujemy do działania

Zimą nasze organizmy tuż po obudzeniu się potrzebują solidnej dawki energii i ciepła. Gdy owsianka i zwykłe kanapki zaczynają nas nudzić czas na rozgrzewające sandwiche. Sposób ich przygotowania od lat pozostał niezmienny, z kolei ich zawartością często zaskakujemy samych siebie. Ciągle jednak lubimy to, co znamy, czyli klasyczne ciepłe kanapki z szynką i ciągnącym się serem.

 

„Zimą należy jeść ciepłe śniadania” od lat słyszymy to samo zdanie od specjalistów zajmujących się żywieniem. Od czasu do czasu możemy oprócz zupy mlecznej lub komosy ryżowej z bakaliami pozwolić sobie również na coś ekstra. Podgrzewane w opiekaczu z serem, szynką i odrobiną masła – ciepłe kanapki sprawią, że dzień pełen wyzwań stanie się jeszcze jednym, w którym udało się nam zrealizować wszystkie plany. Do ich przygotowanie będziemy potrzebować opiekacza, a jeśli go nie posiadamy tylko patelni z pokrywką.

 

Energetyczny początek dnia

Przygotowanie ciepłych kanapek jest łatwe i dość szybkie, pod warunkiem że w lodówce posiadamy mnóstwo składników dobrej jakości, którymi je wypełnimy. Oprócz solidnej podstawy, czyli sera najlepiej cheddar i dobrej SZYNKI
Z WĘDZARNI
marki Hańderek warto mieć
w zanadrzu również świeże liście szpinaku, szczypior lub pietruszkę – solidną dawkę witaminy C. Chleb, niekoniecznie tostowy, posmarujmy odrobiną masła. Do środka, oprócz obowiązkowej szynki i sera, tak naprawdę składniki możemy dobierać dowolnie. Polecamy dodać do środka plaster podpieczonego w piekarniku boczku, plastry dojrzałego awokado, pikle bądź kiszonki, czyli pokrojone ogórki kiszone lub konserwowe – zawarte w nich dobre mikroelementy i witaminy uchronią nas przed groźnymi o tej porze roku przeziębieniami. W ciepłych kanapkach dobrze sprawdza się również papryka, pokrojona w cienkie paski oraz pieczarki, mogą być wcześniej usmażone. Oliwki, kapary, anchois, to również świetne wytrawne dodatki. Przygotowane kanapki podpiekamy w opiekaczu lub na patelni pod przykryciem. 

 

 

Sobotnia klasyka

Podczas weekendów, gdy mamy trochę więcej czasu, możemy pokusić się o bardziej klasyczny zestaw śniadaniowy. Elegancko wykrojone grzanki z białego pieczywa, ser i plastry aromatycznego KARCZKU Z WĘDZARNI
marki Hańderek, podpieczone na patelni oraz jajo sadzone z płynnym żółtkiem 
 taki początek dnia to prawdziwa przyjemność. Do pełnego zestawu brakuje nam jeszcze tylko kakao lub świeżo zaparzonej kawy. Do smażenia ciepłych kanapek wybierz masło klarowane, zwykłym masłem posmaruj kanapkę od środka. Smażone pod przykryciem na niedużym ogniu kanapki warto starannie obserwować, bo takie pyszności lubią się szybko przyrumieniać. 

 

 

KARCZEK Z WĘDZARNI BIESIADA POLSKA to wyrazista w smaku i zapachu wędlina. Swój niezapomniany smak, przywodzący na myśl wyroby dawnego rzemiosła wędliniarskiego zawdzięcza doskonałej jakości wieprzowinie, a także pojawiającym się gdzieniegdzie pasmom tłuszczu. Doskonale zamarynowany
w przyprawach i uwędzony na gorąco w dymie olchowo-bukowym karczek sprawdza się jako wędlina kanapkowa.

Świetnie smakuje w towarzystwie sera dodany do ciepłych śniadaniowych sandwiczów.

 

Karczek z Wędzarni – 120 g mięsa (mięsność), 100 g gotowego produktu zostało wykonane ze 120 g mięsa.

 

SZYNKA Z WĘDZARNI BIESIADA POLSKA

Doskonale uwędzona w dymie olchowo-bukowym wysokiej jakości polska wieprzowina. Szynka o wysokiej mięsności polecana jest do kanapek, również tych przygotowanych na ciepło. Chude mięso z delikatnym paskiem tłuszczu, przyprawione pieprzem i czosnkiem
o wyraźnym aromacie dymnym, to jeden z najsmaczniejszych
i ciągle mieszczących się w czołówce najchętniej kupowanych wyrobów ZPM Hańderek.

Szynka Z Wędzarni – mięsność 108 g, 100 g gotowego produktu zostało wykonane ze 108 g mięsa.

 

 

INFORMACJE O FIRMIE

Zakład Przetwórstwa Mięsnego Hańderek – to jeden z liderów produkcji wędlin z regionu śląskiego. Znakomite i wielokrotnie nagrodzone mi.in. godłem „Doceń polskie” wyroby dostępne są w wybranych sklepach detalicznych
i hurtowniach niemal w całej Polsce. Firma dysponuje również siecią wyjątkowych sklepów firmowych, w których Klienci oprócz atrakcyjnej oferty wędlin i mięs mogą również zaopatrzyć się w świeże pieczywo, wyroby garmażeryjne i przyprawy.
Firma obecna jest na rynku wędliniarskim już od 1992 roku. Jednak tradycje rodzinne związane z produkcją wędlin są o wiele dłuższe, sięgają początków poprzedniego stulecia. Wyroby producenta wyróżniają się znakomitym smakiem, osiąganym dzięki kultywowaniu tradycyjnych metod wyrobu i rygorystycznie wyselekcjonowanym dostawcom wysokojakościowego mięsa. ZPM Hańderek w latach 2006, 2010, 2011 i 2013 wyróżniony została tytułem GAZELE BIZNESU.

 

 

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.