W terminie 18-20 października 2019 roku w hali Expo w Łodzi miała miejsce dwunasta edycja targów Natura Food & Be Eco.
W wydarzeniu uczestniczyło 358 wystawców z całego świata: Korei Południowej, Palestyny, Szwecji, Grecji, Wielkiej Brytanii, Łotwy, Litwy, Czech oraz Niemiec. Targi Natura Food & Be Eco to kluczowa impreza branży żywności ekologicznej, naturalnej i bioproduktów w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej, adresowana do odbiorców branżowych oraz osób nastawionych na styl eco.
W trakcie targów możliwe było odwiedzenie stoiska z ekologicznymi produktami, a także bycie świadkiem licznych pokazów kulinarnych. Impreza stanowiła ponadto znakomita okazję do zapoznanie się z międzynarodowymi trendami rozwoju rolnictwa ekologicznego i produktów wytwarzanych z przyjaznych dla środowiska surowców. Targi NATURA FOOD to największą imprezą poświęconą tematyce ekożywności w Polsce, o ugruntowanej marce pośród innych tego typu wydarzeń w naszym kraju. Targi to nie tylko stoiska, lecz też ciekawy program spotkań branżowych i innych wydarzeń towarzyszących. W tym roku odbyło się podsumowanie tegorocznej edycji Konkursu Bezpieczne Gospodarstwo Rolne na terenie województwa łódzkiego. W br. w konkursie wzięło udział 75 gospodarstw z Łódzkiego.
Sporym zainteresowaniem cieszyło się stoisko Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa wystawione przez Oddział Terenowy w Łodzi. Przedstawicielem KOWR był Pan Dyrektor Janusz Ciesielski oraz Zastępca Dyrektora Pan Marek Sarwa. Natomiast na stoisku KOWR, pracownicy Wydziału Rozwoju Rynków Rolnych odpowiadali na liczne pytania jego beneficjentów oraz propagowali rejestracje w aplikacji ,,Polska Smakuje”, przy okazji częstując zebranych pysznymi polskimi jabłkami.
Źródło: KOWR
Partner portalu