11 polskich ekspertów programu „Smaki Europy – jakość i tradycja” na targach Food Hospitality World w Kantonie prezentowało najlepszą jakość europejskiego mięsa, owoców i warzyw.
Podczas tegorocznej edycji targów FHW doskonałą jakością, wspaniałym smakiem polskiej żywności oraz gotowością do wejścia na chiński rynek jej producentów specjaliści z programu „Smaki Europy” zachęcali chińskich biznesmenów do współpracy.
Program współfinansowany przez polskie instytucje rządowe oraz stowarzyszenia branżowe już po raz kolejny gościł w Chinach. Podczas trzech dni targów jego eksperci odbyli szereg spotkań
z przedstawicielami lokalnego rządu, swoimi odpowiednikami a także supermarketami i platformami
e-commerce.
Smaku targom dodawało gotowanie na żywo przez polskich kucharzy. Odwiedzający targi mogli spróbować między innymi polskiego mięsa oraz owoców i warzyw.
Bardzo dobra atmosfera towarzysząca spotkaniom daje duże nadzieje na to, że już niedługo na półkach chińskich sklepów znajdziemy więcej produktów z Europy, w tym z Polski.
Źródło: ARR