Kebab to jedna z najczęściej serwowanych potraw na wynos, w barach szybkiej obsługi, restauracjach. Właściciele gastronomii zaopatrując swój punkt gastronomiczny w kebab, powinni zadbać o to, by wśród dużej oferty firm produkujących, wybrać kebab będący prawdziwą turecką potrawą i produkowany zgodnie z oryginalną recepturą turecką. Istotnym elementem jest to, aby mięso kebabowe oferowane klientom miało odpowiedni smak i aromat.
Zanim kebab trafi do restauracji musi zostać odpowiednio przygotowany. Oryginalny turecki kebab to kebab z cielęciny, wołowy lub z baraniny. Kebab z baraniny przygotowywany jest w określony sposób. Płaty mięsa baraniego odpowiednio przyprawione nabijane są na przemian z mieloną baraniną na pionowy szpikulec.
Mięso układane jest w formie stożka wąskiego dołem a szerszego górą. Kebab barani dostarczany jest do lokali gastronomicznych w formie surowej lub mrożonej, w opakowaniach z folii. Walec kebaba dostępny jest w wielkościach od 5 - 50 kg lub według życzenia klienta.
Kebab drobiowy firmy Damak Kebab jest produkowany w różnych opcjach-z całego kurczaka lub 100% z udek z kurczaka. Przyprawiony jest przyprawą turecką a co najważniejsze jest produkowany przez osoby, które posiadają wieloletnie doświadczenie w produkcji prawdziwego tureckiego kebabu.
Szczegółowe informacje na temat kebabu z cielęciny, wołowego, z baraniny lub kebabu drobiowego udzielą Państwu pracownicy firmy Damak Kebab pod numerem telefonu 25 758 68 01.
Więcej informacji o firmie Damak Kebab klikając tutaj.