Rozmowa z Prezesem Zarządu „SPOŁEM” PSS w Hajnówce Mieczysławą Bogdanowicz. Część 2
Remigiusz Zagraba: Jak często Państwa sklepy zaopatrywane są w mięso i wędliny?
Mieczysława Bogdanowicz: Aby zapewnić najwyższą jakość oraz świeżość mięsa i wędlin, dostawy do naszych sklepów są codziennie.
R.Z.: Wiele badań rynku wskazuje na coraz większe zainteresowanie konsumentów produktami wytwarzanymi metodami tradycyjnymi i ekologicznymi.Jakich produktów najczęściej szukają klienci w placówkach Społem PSS Hajnówka?
M.B.: To prawda, nasi klienci poszukują coraz częściej produktów mniej przetworzonych, ekologicznych. Obecnie można zauważyć, że podejmując decyzję o zakupie, klient kieruje się przede wszystkim jakością oferowanych produktów, a nie tylko ceną. Klient wie też, jak się odżywiać i jakich produktów potrzebuje, a wyboru dokonuje świadomie.
Z mięs coraz chętniej klienci wybierają drób, choć nadal najpopularniejsza jest wieprzowina. Sporym zainteresowaniem, mimo wyższej ceny, zaczyna cieszyć się wołowina.
Wizytówką naszej sieci jest stoisko mięsno-wędliniarskie w supermarkecie Gama. Na tym dziale pracują osoby doświadczone, umiejące zaproponować klientowi to, czego szuka. A coraz częściej klienci szukają tradycyjnych wyrobów niezawierających konserwantów. Załoga sklepu dokłada wszelkich starań, aby stoisko było dobrze zaopatrzone.
Część pierwsza rozmowy dostępna tutaj