Różnorodność wędzonek w sklepach jest ogromna. Najlepsze rarytasy przyciągają konsumentów swoim smakiem i zapachem. Największe powodzenie zyskują jednak te, które wytwarzane są w sposób tradycyjny.
Szynka Starowiejska z województwa podkarpackiego wyróżnia się spośród innych tego typu produktów swoim charakterystycznym mocno wyczuwalnym smakiem. Tajemnica tego smaku tkwi w metodzie wędzenia szynki w wędzarniach opalanych drewnem bukowo-olchowym. Zawdzięcza temu również swój piękny brązowy kolor i zapach tradycyjnej wędzonki.
Szynka Starowiejska świetnie nadaje się do sprzedaży detalicznej. Jej wygląd przyciąga uwagę
i zachęca do zakupu, dlatego warto ją eksponować w ladzie. Może być krojona w plasterki lub kawałki.
Pakowana w opakowanie MAP o wadze ok. 2 kg, sprzedawana w cenie około 24,99 zł/kg. Termin przydatności do spożycia wynosi 21 dni.
Szczegółowych informacji o produkcie udzielą pracownicy Zakładu Przetwórstwa Mięsnego KABANOS z Przecławia pod numerem 17 581 33 07.