Dnia 16.09.2019 r. IERiGŻ-PIB wraz ze Stowarzyszeniem OdRolnika organizuje seminarium pod hasłem: "Z głową i ze smakiem - udział rolników ekologicznych w skracaniu łańcucha dostaw".
Seminarium adresowane jest do rolników ekologicznych, posiadających certyfikat ekologiczny dla wytwarzanych produktów, będących w trakcie konwersji oraz zainteresowanych przestawieniem gospodarstwa na produkcje żywności metodami ekologicznymi, a także reprezentantów organizacji społecznych i naukowców.
Spotkanie przygotowane jest w ramach projektu współfinansowanego ze środków europejskich w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020. Głównym zadaniem operacji jest sporządzenie oddolnego planu rozwoju rolnictwa ekologicznego w Polsce poprzez podjęcie działań zmierzających do wyznaczenia nowych kierunków rozwoju wespół z aktywnym udziałem rolników i producentów ekologicznych.
Więcej informacji o projekcie dostępnych jest na stronie: http://www.grupa.odrolnika.pl/ksow-VaR4qg#
Osoby odpowiedzialne za organizacje konferencji z ramienia IERiGŻ-PIB:
p. Aleksandra Pawłowska, Aleksandra.Pawlowska@ierigz.waw.pl
p. Paweł Chmieliński, Pawel.Chmielinski@ierigz.waw.pl
Źródło: Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej
Partner portalu