O firmie
ZAKŁADY MIĘSNE BERGER Sp. z O.O. mieszczą się na Górnym Śląsku - w Rydułtowach, niedaleko Rybnika. Od początku istnienia czyli od 1983 roku, właściciele firmy kładą nacisk na jakość, szlachetność wyrabianych produktów oraz tradycję, która przejawia się w proponowanym asortymencie. Produkujemy, przestrzegając standardów obowiązujących na rynku Unii Europejskiej. Obostrzenia oraz zastosowanie się do wszystkich norm dają gwarancję, iż wytwarzane produkty oraz system samej produkcji są na najwyższym poziomie, przez co finalny produkt jest najlepszej jakości.
Surowiec używany do wytwarzania naszych produktów - mięso, wędliny - pochodzi z rejonów bezpiecznych ekologicznie. Zaopatrujemy się u stałych dostawców, dzięki czemu znane są nam ich techniki oraz praktyki produkcyjne.
Jesteśmy producentem i dystrybutorem wyrobów, goszczących na stołach wielu polskich rodzin, które cenią nasze wyroby za wysoką jakość, znakomite walory smakowe. Wyroby nasze stają się coraz bardziej rozpoznawalne oraz zdobywają coraz to więcej podniebień. Zaopatrujemy rynek niemiecki, czeski i słowacki. Marka nasza budzi zaufanie konsumentów oraz daje gwarancję zakupu produktów na najwyższym poziomie.
Szczególnie polecamy Państwu nasze specjały:
Kiełbasa Bergera Szynka Cygańska
Pasztet królewski Zawijaniec śląski
Kiełbasa pieprzowa Kiełbaski Litewskie
Na Śląsku nie tylko kopalnie węgla - czytaj całość...
Właściciele Zakładów Mięsnych Berger, Ślązacy z krwi i kości, tworzą najprawdziwsze smaki Śląska. Pielęgnując śląskie tradycje są oni wiarygodnym producentem „Ślónskich Szpecyjałów”. To jest właśnie nasze hasło przewodnie. Silnie podkreślamy nasze powiązanie ze śląską tradycją, a co za tym idzie produkujemy wysokiej jakości wędliny charakterystyczne dla naszego rejonu. Głównie stawiamy na jakość i wyroby Premium. Posiadamy informacje, że po nasze wędliny sięgają również celebryci, co daje nam gwarancję, że działamy we właściwym kierunku.
Ostatnio dokonaliśmy mnóstwo zmian wizerunkowych, które w najwłaściwszy i rzetelny sposób odzwierciedlają naszą pracę. Współpracujemy z najlepszymi specjalistami w zakresie marketingu, dzięki czemu posiadamy między innymi nowy logotyp, który celowo jest ściśle związany z historią Śląska. Nasze barwy to czarny – jak węgiel kamienny, czerwony – jak ramy okien symbolicznych budynków w dzielnicach Nikiszowiec i Giszowiec, oraz kremowy. Zmianie uległy opakowania produktów oraz design naszych sklepów firmowych. Nasza sieć sklepów liczy obecnie 45 punktów. Część z nich została już zrewitalizowana, ale czeka nas jeszcze ciągle mnóstwo pracy w tym zakresie.
Monika Berger, Wiceprezes ds. Handlu i Marketingu
Czytaj także:
Regionalne dania gotowe - Zakłady Mięsne Berger
Mięsa na obiad do podgrzania firmy Berger, śląskie
Śląskie wyroby mięsne - rozmowa z Moniką Berger - Zakłady Mięsne Berger na Śląsku
Kiełbasa sztygara - producent śląskie
Wędzonka ze Śląska - powrót do tradycji
Nowości produktowe na sezon grillowy, producent śląskie
Kiełbasa Krucha ze Wsi - nowość ZM Berger na święta
Frankfurterki specjały śląskie
Monika Berger - zmieniamy się dla Was, czyli Ślónskie Szpecyjały ZM Berger
Szynkowa pieczona, Szynka tradycyjna - nowość Zakładu Mięsnego Berger
Szynka wiejska z liściem, szynkowa pieczona, kiełbasa Bohuna- długoletnia tradycja i nowoczesność składnikami niepowtarzalnego smaku
Zakłady Mięsne BERGER - firma, która stawia na rozwój