FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Eksperci branży mięsnej

Sławomir Zalewski - Prezes Cechu Wędliniarzy i Rzeźników m. st...

  Kiedy i dlaczego powstał Cech Wędliniarzy i Rzeźników w m.st. Warszawie ? Obecnie istniejący Cech Wędliniarzy i Rzeźników w m.st. Warszawie, taką nazwę nosi od 2007 r., jest kontynuatorem tradycji przedwojennych cechów : Cechu Wędliniarzy w m....
Opublikowany: 04.03.2015 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Etykiety: wędlina, cech wędliniarzy i rzeźników,

Marian Winiarski - Dyrektor Cechu Rzeźników Ziemi Łódzkiej- "p...

Dlaczego powstał Cech Rzeźników i Wędliniarzy Ziemi Łódzkiej? Odpowiedź jest jednoznaczna, Cech jako organizacja samorządu przedsiębiorców małych i średnich firm reprezentuje ich interesy. Jest zatem zainteresowany, aby w ramach branży mięsnej reprezen...

Krzysztof Borkowski- „polski producent ma ograniczony dostęp d...

  Planuje Pan ekspansję na rynki wschodnie: japoński, chiński i koreański. Jak duże jest to wyzwanie? Wyzwanie jest ogromne, ale w chwili obecnej te rynki są zamknięte na wieprzowinę, dlatego jedyne możliwe działanie to sprzedaż wołowiny. Jeżeli chodzi o Japonię, to...
Opublikowany: 12.02.2015 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Zakłady mięsne, Etykiety: branża mięsna, mięso, sieci handlowe,

Krzysztof Borkowski - o rynku mięsa wieprzowego oraz nowych pe...

O rynku mięsa wieprzowego po wprowadzeniu rosyjskiego embarga oraz o nowych perspektywach dla drobiu mówi serwisowi FirmyMiesne.pl Krzysztof Borkowski Prezes Zakładu Mięsnego Mościbrody Sp. z o.o. oraz Poseł RP.   Polski rynek zalewa surowiec z Niemiec, Holan...
Opublikowany: 16.01.2015 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Zakłady mięsne, Etykiety: wieprzowina, mięso, drób,

Zakaz uboju rytualnego budzi kontrowersje- Małgorzata Podniesi...

Zakaz uboju rytualnego budzi kontrowersje. Dla nas przedsiębiorców są to stracone szanse, które uderzają w całą branże mówi serwisowi Firmy Miesne.pl Małgorzata Podniesińska Prokurent Zakładów Mięsnych- Mokobody Sp. z o.o. - Jak zakaz uboju ryt...
Opublikowany: 04.10.2014 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Zakłady mięsne, ubojnia, Etykiety: wołowina, zakłady mięsne, ubojnie,

Mięsne gusta Polaków

Polacy jedzą coraz mniej wędlin. W 2012 roku produkcja wędlin, poza drobiowymi, zanotowała spadek o ok. 2 proc. w stosunku do roku poprzedniego. Według danych Instytutu Ekonomiki Rolnictwa iGospodarki Żywnościowej spadek spożycia mięsa i wędlin w Polsce w latach 2012/2013...

Marka firmy mięsnej - Wojciech Woźniak

  Branża mięsna nie może pochwalić się zbyt dużą ilością silnych i rozpoznawalnych marek. Nawet największe firmy nie mają wysokich wskaźników rozpoznawalności. Zdecydowana większość małych i średnich zakładów nie przywiązuje do tego tematu żadnej wagi. &...
Opublikowany: 24.10.2013 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Etykiety:

Wywiad z Przemysławem Chabowskim - twórcą strategii dla marki ...

Ukończył Pan studia z zakresu technologia żywienia. Wcześniej pracował Pan w firmach spożywczych takich jak Warka, Agrosmak, Interchamp. Dlaczego zdecydował się Pan zarządzać firmą mięsną? Propozycja, którą dostałem była kusząca. Ostróda-Morliny podobały mi się ...
Opublikowany: 31.07.2011 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Etykiety: branża mięsna, mięso, wędliny, zakłady mięsne,

Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii. Nowy dział w portalu...

Szanowni Państwo specjalnie dla Was stworzyliśmy nowy dział, w którym zaprezentujemy Państwu mięso i wędliny, produkowane przez najlepsze zakłady mięsne, wyjątkowe, charakteryzujące się unikatowym smakiem, niszowe. Dzięki produktom tutaj prezentowanym  klienci Was...
Opublikowany: 16.02.2011 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Etykiety: mięso, wędliny, zakłady mięsne,

Zakłady mięsne - tworzenie wartości firmy - Wojciech Woźniak...

Jeśli właścicielom firm bądź menadżerom zadamy pytanie o cele biznesowe ich organizacji odpowiedzą prawdopodobnie , że ich „celem jest zysk”. Tymczasem taki sposób myślenia może być w dłuższej perspektywie zgubny.  Nie oznacza to, że zysk i rentowność są...
Opublikowany: 01.02.2011 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Etykiety: branża mięsna, Wojciech Woźniak, zakłady mięsne,

Pierwsza 1 2 3 4 Ostatnia