FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Eksperci branży mięsnej

Rozmowa z Krzysztofem Grzebykiem o bezpieczeństwie w zakładzie...

Specjalizujecie się Państwo w zabezpieczaniu min. przedsiębiorstw spożywczych przed szkodnikami takimi jak myszy, szczury, kuny, karaluchy i wiele innych. Które z tych szkodników są najbardziej niebezpieczne dla producentów mięsa i wędlin oraz jakie konsekw...
Opublikowany: 15.12.2017 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Handel / Gastronomia, Etykiety:

Izabella Wójcik z firmy Brucha, rozmowa o magazynach, chłodnia...

fot. Izabella Wójcik - reprezentant firmy Brucha w Polsce   Firma Brucha to austriacka firma z ponad 60 letnią tradycją i doświadczeniem w budownictwie chłodniczym, mroźniczym, a także magazynowym. Co wchodzi w zakres Państwa usług i jak przebiega wspó...

Rozmowa z Jackiem Marcinkowskim o obecnej sytuacji na rynku mi...

  "Na pewno będą funkcjonowały małe, drobne, rzemieślnicze zakłady, które opierają swoją produkcję na tradycyjnych recepturach. Prognozuje, że klienci będą wracać po tego typu produkty ze względu na smak" -mówi Jacek Marcinkowski, Prezes Hono...
Opublikowany: 11.10.2017 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Handel / Gastronomia, gastronomia, Etykiety:

Antybakteryjne posadzki dla zakładów mięsnych - Flowcrete Pols...

  "W strefach o podwyższonym profilu higienicznym, na przykład w miejscach, gdzie odbywa się ubój zwierząt, rozbiór oraz przetwórstwo mięsa, najlepiej sprawdzają się antybakteryjne posadzki z grupy Flowfresh" – mów...
Opublikowany: 15.09.2017 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Etykiety:

Zgoda UOKiK na koncentrację - z serii pytania do...

W ostatnim czasie doszło do połączenia kilku podmiotów w branży mięsnej. Kiedy wymagana jest zgoda UOKiK w przypadku fuzji i przejęć? Transakcja wymaga uzyskania zgody urzędu antymonopolowego, jeżeli biorą w niej udział przedsiębiorcy, których łączny obró...
Opublikowany: 06.06.2017 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Etykiety:

Aleksander Dargiewicz o rynku wieprzowiny

„Związek poświęca wiele uwagi kreowaniu pozytywnego wizerunku branży w społecznym odbiorze. Reagujemy na wszelkie przejawy niewłaściwej oceny wpływu produkcji trzody chlewnej na środowisko naturalne.”   Wywiadu na temat działalności Krajowego Związku P...
Opublikowany: 15.05.2017 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Etykiety: wieprzowina, mięso,

Jak czyścić wędzarnię i rożen oraz usuwać tłuszcz z powierzchn...

„W zakładach mięsnych, ze względu na występujące tłuszcze, zatory odpływów kanalizacyjnych są częstym problemem. Idealnym rozwiązaniem problemu jest produkt GERUCH-EX. Jest to naturalny środek na bazie ekstraktu pomarańczowego, który ma doskonałe właściwo...

Co powinna zawierać etykieta – IJHARS

Prawidłowe oznakowanie mięsa i przetworów mięsnych ma ogromne znaczenie nie tylko dla konsumentów, ale również dla producentów. Etykieta powinna zawierać szereg niezbędnych informacji, które regulowane są przepisami prawa.   Wywiad...
Opublikowany: 27.01.2017 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Handel / Gastronomia, Etykiety: mięso, przetwórstwo mięsa,

Minister Krzysztof Jurgiel o obecnej sytuacji w zakresie ASF

„ASF to duży problem. Producenci nie mogą prowadzić wysyłek mięsa wieprzowego pozyskanego od świń pochodzących z obszaru objętego ograniczeniami oraz produktów mięsnych wytworzonych z tego mięsa do innych państw. Dotyczy to zarówno państw członkowskich UE...
Opublikowany: 05.10.2016 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Etykiety: wieprzowina,

Jeśli posiadasz instalację chłodniczą - odpowiemy na Twoje pyt...

Instalacje chłodnicze w świetle nowych regulacji F-gazowych Tel. kom.  604 299 354   Nowa Ustawa F-gazowa z maja 2015 r. dotycząca substancji kontrolowanych (czynniki chłodnicze) nakłada  nowe obowiązki  nie tylko na osoby związane wykonawczo z...
Opublikowany: 20.09.2016 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Etykiety: chłodnictwo,

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 Ostatnia