FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Eksperci branży mięsnej

Zgoda UOKiK na koncentrację - z serii pytania do...

W ostatnim czasie doszło do połączenia kilku podmiotów w branży mięsnej. Kiedy wymagana jest zgoda UOKiK w przypadku fuzji i przejęć? Transakcja wymaga uzyskania zgody urzędu antymonopolowego, jeżeli biorą w niej udział przedsiębiorcy, których łączny obró...
Opublikowany: 06.06.2017 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Etykiety:

Aleksander Dargiewicz o rynku wieprzowiny

„Związek poświęca wiele uwagi kreowaniu pozytywnego wizerunku branży w społecznym odbiorze. Reagujemy na wszelkie przejawy niewłaściwej oceny wpływu produkcji trzody chlewnej na środowisko naturalne.”   Wywiadu na temat działalności Krajowego Związku P...
Opublikowany: 15.05.2017 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Etykiety: wieprzowina, mięso,

Jak czyścić wędzarnię i rożen oraz usuwać tłuszcz z powierzchn...

„W zakładach mięsnych, ze względu na występujące tłuszcze, zatory odpływów kanalizacyjnych są częstym problemem. Idealnym rozwiązaniem problemu jest produkt GERUCH-EX. Jest to naturalny środek na bazie ekstraktu pomarańczowego, który ma doskonałe właściwo...

Dlaczego warto przechowywać mięso magazynie zewnętrznym?

„Operis to nie tylko usługi przechowywania. To również usługi mrożenia i pakowania towarów.”   Na pytania dotyczące mrożenia, chłodzenia i przechowywania mięsa w zewnętrznym magazynie odpowiada Bogusław Sikora, członek zarządu firmy Oper...
Opublikowany: 28.04.2017 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Etykiety: Usługa chłodzenia i mrożenia,

Co powinna zawierać etykieta – IJHARS

Prawidłowe oznakowanie mięsa i przetworów mięsnych ma ogromne znaczenie nie tylko dla konsumentów, ale również dla producentów. Etykieta powinna zawierać szereg niezbędnych informacji, które regulowane są przepisami prawa.   Wywiad...
Opublikowany: 27.01.2017 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Handel / Gastronomia, Etykiety: mięso, przetwórstwo mięsa,

Minister Krzysztof Jurgiel o obecnej sytuacji w zakresie ASF

„ASF to duży problem. Producenci nie mogą prowadzić wysyłek mięsa wieprzowego pozyskanego od świń pochodzących z obszaru objętego ograniczeniami oraz produktów mięsnych wytworzonych z tego mięsa do innych państw. Dotyczy to zarówno państw członkowskich UE...
Opublikowany: 05.10.2016 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Etykiety: wieprzowina,

Jeśli posiadasz instalację chłodniczą - odpowiemy na Twoje pyt...

Instalacje chłodnicze w świetle nowych regulacji F-gazowych Tel. kom.  604 299 354   Nowa Ustawa F-gazowa z maja 2015 r. dotycząca substancji kontrolowanych (czynniki chłodnicze) nakłada  nowe obowiązki  nie tylko na osoby związane wykonawczo z...
Opublikowany: 20.09.2016 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Etykiety: chłodnictwo,

Robert Noceń Carrefour Polska - o sprzedaży mięs i wędlin

  O sprzedaży mięs i wędlin, zakupach przez Internet oraz Kampanii Napoleona rozmawiamy z Sekretarzem Generalnym Carrefour Polska - Robertem Noceniem.   Carrefour w Polsce to ponad 800 sklepów. Jakie formaty sklepów są dziś dla Państwa priorytet...

Agregaty chłodnicze w zakładach mięsnych

Wywiadu dla Portalu FirmyMiesne.pl udzielił  Marcin Łazicki - Dyrektor Działu Chłodnictwa Elektronika SA – Technika Chłodnicza Portal FirmyMiesne.pl - Na co zwrócić uwagę przy doborze agregatu w zakładzie mięsnym? Marcin Łazicki: Oczywiśc...
Opublikowany: 25.07.2016 Kategorie: Artykuły, Eksperci branży mięsnej, Etykiety:

Lampy LED Profe dla zakładów przemysłowych - rozmowa z Jackiem...

Firma Led Profe prowadzi działalność na rynku polskim od roku 2014, a siedziba znajduje się w Gostyninie. Co jest główną specjalizacją? Podstawowym profilem działalności jest produkcja lamp LED. Specjalizujemy się w produkcji wydajnych lamp LED mających zastosowanie gł...
Opublikowany: 27.04.2016 Kategorie: Eksperci branży mięsnej, Etykiety: Oświetlenie LED,

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 Ostatnia