Artykuły w kategorii: Eksperci branży mięsnej
O sprzedaży mięs i wędlin, zakupach przez Internet oraz Kampanii Napoleona rozmawiamy z Sekretarzem Generalnym Carrefour Polska - Robertem Noceniem.
Remigiusz Zagraba: Carrefour na polskim rynku to już ponad 800 sklepów. Jakie formaty sklepó...
Wywiadu dla Portalu FirmyMiesne.pl udzielił Marcin Łazicki - Dyrektor Działu Chłodnictwa Elektronika SA – Technika Chłodnicza
Portal FirmyMiesne.pl - Na co zwrócić uwagę przy doborze agregatu w zakładzie mięsnym?
Marcin Łazicki: Oczywiśc...
„Tworząc ofertę dla naszych klientów i szukając nowych dostawców, szczególną wagę przywiązujemy do jakości i innowacyjności produktów. Dla naszych klientów ważne jest, aby artykuły które kupują, były zdrowe, smaczne i charakter...
„Bo diabeł tkwi w szczegółach”
O zmianach na rynku w branży mięsnej, upodobaniach konsumentów i działaniach marketingowych rozmawiamy z marketing managerem Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Hańderek – Krzysztofem Szyndlerem.
Remigiusz Z...
Remigiusz Zagraba: Jaka jest historia powstania Cechu Wędliniarzy i Rzeźników w m.st. Warszawie ?
Sławomir Zalewski: Obecnie istniejący Cech Wędliniarzy i Rzeźników w m.st. Warszawie, taką nazwę nosi od 2007 r., jest kontynuatorem tradycji przedwojen...
Remigiusz Zagraba: W najbliższej przyszłości planuje Pan ekspansję na rynki wschodnie m.in.: japoński, chiński i koreański. Jak duże jest to wyzwanie?
Krzysztof Borkowski: Wyzwanie jest ogromne, ale w chwili obecnej te rynki są zamknięte na wieprzowinę, dlatego je...
O rynku mięsa wieprzowego po wprowadzeniu rosyjskiego embarga oraz o nowych perspektywach dla drobiu mówi serwisowi FirmyMiesne.pl Krzysztof Borkowski Prezes Zakładu Mięsnego Mościbrody Sp. z o.o. oraz Poseł RP.
Remigiusz Zagraba: Polski rynek zalewa surowi...
Branża mięsna nie może pochwalić się zbyt dużą ilością silnych i rozpoznawalnych marek. Nawet największe firmy nie mają wysokich wskaźników rozpoznawalności. Zdecydowana większość małych i średnich zakładów nie przywiązuje do tego tematu żadnej wagi. &...
Szanowni Państwo specjalnie dla Was stworzyliśmy nowy dział, w którym zaprezentujemy Państwu mięso i wędliny, produkowane przez najlepsze zakłady mięsne, wyjątkowe, charakteryzujące się unikatowym smakiem, niszowe.
Dzięki produktom tutaj prezentowanym klienci Was...
Istotną częścią polskiej branży mięsnej stanowią firmy rodzinne, założone na początku lat 90-tych. W obecnej chwili do biznesu wkracza drugie pokolenie, przed którym stoi zupełnie inna rzeczywistość, niż 20 lat temu przed ich rodzicami. Wówczas głó...