Artykuły w kategorii: Maszyny, urządzenia, dodatki, transport
fot. Grupa CRAEMER
Kolejny nowy produkt w ofercie pioniera w dziedzinie tworzyw sztucznych
Paleta NP1 marki Craemer – solidność i możliwość gniazdowania
Do optymalnego i długoterminowego korzystania z przestrzeni magazyn...
Zrównoważony rozwój jest coraz ważniejszym tematem, także dla firm z branży mięsnej. W przemyśle spożywczym na całym świecie od lat obserwuje się rosnące zapotrzebowanie na produkty wytwarzane z większym poszanowaniem zasobów naturalnych oraz bezpieczeńs...
Kebab, to danie kuchni tureckiej, gdzie serwowane mięso poddawane jest pieczeniu oraz skrawaniu z pionowego rożna. Najczęściej do jego produkcji używa się kilku typów mięsa, zwykle baraniny lub jagnięciny. W Polsce tego typu danie serwuje się z mięsa wołowego z dodatkiem...
Odkryj Tajniki Wędzenia z Nowoczesną Komorą Wędzarniczo-Parzelniczą „SKRZYP”
Wśród tradycyjnych sztuk kulinarnych wędzenie mięs zajmuje szczególne miejsce. To nie tylko sposób na konserwację, ale również metoda nadawania produktom niepo...
Komora chłodnicza - odpowiedzialna decyzja
Komora chłodnicza to niemal serce w każdym zakładzie mięsnym, czy sklepie mięsnym. Mięso i wędliny to produkty bardzo wymagające, bardzo wrażliwe na wahania temperatur, powinny być przechowywane w idealnych warunkach n...
Wagi najazdowe bardzo często montowane są na stałe w miejscach, w których konieczne jest częste ważenie towarów. Szczególne zastosowanie znajdują w branży mięsnej przy dostarczaniu surowców mięsnych do produkcji, jak również w hodowlach czy...
fot. Beck Clip Systems
Remigiusz Zagraba: Witamy przedstawiciela BECK CLIP SYSTEMS, firmy z trzydziestoletnią
tradycją w dziedzinie klipsowania.
Rozpocznijmy od początku - jakie były główne kamienie milowe w rozwoju Waszej firmy?
Piotr ...
fot.Tremco CPG Poland
W zakładach mięsnych stosuje się zaawansowane technologicznie rozwiązania, m.in. w zakresie organizacji produkcji, przechowywania surowców, systemów zarządzania. Dla jakości finalnego produktu równie istotne jak doskonale wyposażo...
fot.QSC
Laboratorium QSC-LAB w Szczecinie to cieszące się zaufaniem swoich klientów laboratorium działające na rynku od ponad 10 lat. Cechuje nas rzetelność i wiarygodność poparta wieloletnim doświadczeniem w badaniach laboratoryjnych. Solidnym fila...
fot.TELESTO S.A.
Remigiusz Zagraba: Skąd wziął się pomysł na wykorzystanie technologii mgły wodnej w procesie chłodzenia wędlin?
Michał Bartnik: Zupełnie przypadkowo. Podczas projektowania przez nas przeciwpożarowego mgłowego systemu do ochrony frytownic, właściciel ...