Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii

Szynka wieprzowa wędzona - producent śląskie

Szyneczka śląska… wyrazisty śląski smak Od dawna produkty regionalne cieszą się uznaniem szerokiego grona smakoszy, ceniących walory najwyższej jakości mięsa. Niewątpliwie produktem, który zaspokoi podniebienia nawet najbardziej wymagających konsumentó...

Kiełbasa dojrzewająca – 100% mięsa wieprzowego

Szynki i kiełbasy dojrzewające znajdują coraz szersze grono odbiorców wśród polskiej społeczności. Swój specyficzny smak zawdzięczają procesowi produkcji, w którym wykorzystuje się kultury bakterii odpowiedzialne za dojrzewanie wędlin. Kiełbasa ...

Ćwierćtusze wołowe chłodzone – producent

W latach 90 wołowina była bardzo popularnym mięsem. Jej spożycie wynosiło ok. 17 kg w skali roku na osobę, ze względu na wykorzystanie jej do produkcji przetworów mięsnych – głównie kiełbas. Obecnie spożycie wołowiny jest 10-krotnie mniejsze. Powodem taki...

Opublikowany: 07.03.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety: wołowina, mięso, łódzkie,

Ozory wołowe i świeca wołowa - producent

Wołowina to bardzo wartościowe mięso. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka, jak również niewielką zawartością tłuszczu. Znana jest również ze swoich walorów smakowych oraz dużych możliwości kulinarnych. Wołowina gości w menu niemal każdej resta...

Opublikowany: 27.02.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety: wołowina, mięso, mazowieckie,

Ćwierci wołowe polskiej produkcji - łódzkie

Schłodzone ćwierci wołowe polskiej produkcji szczególnie polecane są zakładom przetwórstwa mięsnego do dalszego rozbioru na części kulinarne i późniejszej sprzedaży. Nadają się także do produkcji wędlin i dań gotowych takich jak kotlety, roladki, devolaj...

Opublikowany: 21.02.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety: wołowina,

Hiszpańska szynka długo-dojrzewająca – dystrybutor

Aby móc docenić wyborny smak szynki dojrzewającej należy ją degustować w odpowiedniej formie. Kluczowe jest jej właściwe pokrojenie. Cienkie plasterki sprawiają, że szynka ma aksamitną teksturę. Szynka Serrano to bardzo popularna w Hiszpanii długo-dojrzewająca wędli...

Karnawałowe przekąski z wędlinami Hańderek

Karnawał bez nich nie byłby tak huczny. Możliwe, że były również mniej smaczny lub wręcz nieapetyczny. Przekąski, zakąski, przegryzki, to one są ważnym punktem karnawałowych spotkań. Pomysłów i przepisów na ich przygotowanie jest kilka, ale ich liczba ci...

Opublikowany: 03.02.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wędliny,

Kebab pieczony wołowy i drobiowy – producent

Kebab to potrawa turecka, która cieszy się ogromnym zainteresowaniem również w Polsce. Zaczerpnięty został z kuchni orientalnej. Jest szybki w przygotowaniu, podaje się go w specjalnej bułce lub w placku lawasz z dodatkiem warzyw i sosów lub jako danie z...

Salami dojrzewające z papryką – producent, opolskie

Salami to surowa wędlina dojrzewająca, która znana jest w całej Europie. Smakuje wyśmienicie zarówno na kanapkach, jak i jako dodatek do pizzy czy zapiekanek. Jest wiele rodzajów salami. Które więc wybrać? Ważne, aby produkowane było z czysteg...

Parówki drobiowo-wieprzowe – ponad 90% mięsa

Jak powszechnie wiadomo, parówki to ulubiony przysmak dzieci, ale nie tylko. Sięga po nie szerokie grono konsumenckie. Zanim jednak podamy je dzieciom warto sprawdzić czy są mięsne, a także ich skład i dodatki jakie zawierają. Hurtownie, punkty gastronomiczne, sklep...

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Ostatnia