Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii

Ćwierci wołowe polskiej produkcji - łódzkie

Schłodzone ćwierci wołowe polskiej produkcji szczególnie polecane są zakładom przetwórstwa mięsnego do dalszego rozbioru na części kulinarne i późniejszej sprzedaży. Nadają się także do produkcji wędlin i dań gotowych takich jak kotlety, roladki, devolaj...

Opublikowany: 21.02.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety: wołowina,

Hiszpańska szynka długo-dojrzewająca – dystrybutor

Aby móc docenić wyborny smak szynki dojrzewającej należy ją degustować w odpowiedniej formie. Kluczowe jest jej właściwe pokrojenie. Cienkie plasterki sprawiają, że szynka ma aksamitną teksturę. Szynka Serrano to bardzo popularna w Hiszpanii długo-dojrzewająca wędli...

Karnawałowe przekąski z wędlinami Hańderek

Karnawał bez nich nie byłby tak huczny. Możliwe, że były również mniej smaczny lub wręcz nieapetyczny. Przekąski, zakąski, przegryzki, to one są ważnym punktem karnawałowych spotkań. Pomysłów i przepisów na ich przygotowanie jest kilka, ale ich liczba ci...

Opublikowany: 03.02.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wędliny,

Kebab pieczony wołowy i drobiowy – producent

Kebab to potrawa turecka, która cieszy się ogromnym zainteresowaniem również w Polsce. Zaczerpnięty został z kuchni orientalnej. Jest szybki w przygotowaniu, podaje się go w specjalnej bułce lub w placku lawasz z dodatkiem warzyw i sosów lub jako danie z...

Salami dojrzewające z papryką – producent, opolskie

Salami to surowa wędlina dojrzewająca, która znana jest w całej Europie. Smakuje wyśmienicie zarówno na kanapkach, jak i jako dodatek do pizzy czy zapiekanek. Jest wiele rodzajów salami. Które więc wybrać? Ważne, aby produkowane było z czysteg...

Parówki drobiowo-wieprzowe – ponad 90% mięsa

Jak powszechnie wiadomo, parówki to ulubiony przysmak dzieci, ale nie tylko. Sięga po nie szerokie grono konsumenckie. Zanim jednak podamy je dzieciom warto sprawdzić czy są mięsne, a także ich skład i dodatki jakie zawierają. Hurtownie, punkty gastronomiczne, sklep...

Kurczak w przyprawach na rożno od producenta

Mięso drobiowe jest zdrowym i lubianym mięsem. Jest cennym źródłem pełnowartościowego białka, które jest łatwo przyswajalne przez nasz organizm. Oprócz tego, bogate w witaminy z grupy B i mikroelementy, wzmacnia nasz układ odpornościowy. Zwłaszcza kurcz...

Opublikowany: 12.01.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, drób - kurczęta, Etykiety: mięso, drób,

Łopatka wieprzowa bez kości – mazowieckie, Sokołów Podlaski...

Łopatka wieprzowa jest bardzo popularnym mięsem, ponieważ jest delikatna i krucha. Zakłady przetwórstwa wykorzystują ją do produkcji szynek, kiełbas, pasztetów, konserw. Jest również stałym elementem w polskiej kuchni. Restauracje przygotowują z niej pie...

Udo z królika – producent

Mięso królicze jest bardzo delikatnym i lekko słodkim mięsem. Jednym z bardziej wartościowych elementów tuszki jest udo królicze, ponieważ zawiera bardzo mało tłuszczu i dużą ilość białka. Ze względu na swoje wartości odżywcze, może być stosowane w...

Opublikowany: 02.01.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, królik, Etykiety: mięso, królik, wielkopolskie,

Świeże mięso wieprzowe - małopolskie

Świeże mięso wieprzowe jest surowcem, który najczęściej wykorzystuje się do wyrobu różnego rodzaju wędlin. Karkówka wieprzowa, łopatka, boczek, czy schab to elementy wieprzowiny, z których produkuje się szynki, kiełbasy, pasztety oraz inne w...

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Ostatnia