FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii

Baranina i jagnięcina - co warto wiedzieć?

Baranina i jagnięcina – trzy góralskie prawdy   „Baranina jest twarda i brzydko pachnie” - to prawda, ale jest to tzw. trzecia prawda góralska, czyli g… prowdo. Ten przesąd pokutuje u nas jeszcze od czasów PRL-u, kiedy to z...
Opublikowany: 27.04.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, baranina, jagnięcina, Etykiety:

Ćwierćtusze wołowe chłodzone – producent

W latach 90 wołowina była bardzo popularnym mięsem. Jej spożycie wynosiło ok. 17 kg w skali roku na osobę, ze względu na wykorzystanie jej do produkcji przetworów mięsnych – głównie kiełbas. Obecnie spożycie wołowiny jest 10-krotnie mniejsze. Powodem taki...
Opublikowany: 19.04.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety: wołowina, mięso, łódzkie,

Wielkanoc z wędlinami Hańderek

Wielkanoc to wyjątkowy świąteczny czas, kiedy na stole musi być obficie. Po długiej nieobecności powracają na nie jaja zdobione różnymi technikami oraz przede wszystkim mięsa w przeróżniej odsłonie. Podwędzane, naturalne o tradycyjnym smaku, wykonane z najlepszej ...
Opublikowany: 26.03.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety:

Udziec wołowy- producent mazowieckie

  Wołowina należy do mięs czerwonych, a jej walory smakowe znane są na całym świecie. Ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Różnorodność elementów wołowych pozyskanych z tuszy, daje możliwość przygotowania ciekawych potraw. Za mięsem wołowym przemawi...
Opublikowany: 22.03.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety: wołowina,

Mięso wołowe – co warto wiedzieć?

Wołowina to mięso bardzo popularne na świecie. W Stanach Zjednoczonych króluje pod postacią steków, we Francji występuje jako wykwintne danie Chateaubriand, w Europie często gości na stołach w boeuf Strogonow czy też w austriackim geschnetzeltes (potrawka z cie...
Opublikowany: 14.03.2018 Kategorie: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety:

Polska słynie z wyśmienitych kabanosów

  Polska słynie z kabanosów, które są często jej wizytówką podczas różnego rodzaju uroczystości krajowych, jak również międzynarodowych. Jest to także jeden z najpopularniejszych produktów mięsnych eksportowanych z Polski. ...

Kebab zdominował polską gastronomię

Zgodnie z informacjami podanymi przez agencję ARC Rynek i Opinia w 2017 r. najczęściej wybieranym posiłkiem na mieście był kebab. Ze swoim wynikiem (40% wskazań respondentów) wyprzedził nawet rodzime dania kuchni polskiej (29%) oraz pizzę (23%). Wybierały go najczęści...
Opublikowany: 07.02.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, wołowina, Etykiety:

Kebab - oryginalne danie kuchni tureckiej

Popularność kebabu w Polsce nie słabnie. Od wielu lat kebab jest w czołówce najchętniej kupowanych posiłków. Czynników sukcesu jest wiele, ale do najważniejszych z pewnością należą orientalny i ciekawy smak, przystępna cena, szybkość podania oraz to, że ...
Opublikowany: 01.02.2018 Kategorie: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, Etykiety:

Szynka wieprzowa, przysmak Ziemi Łódzkiej

Kuchnia łódzka jest różnorodna i niezwykle barwna, ukształtowały ją przede wszystkim wpływy: polskie, niemieckie, żydowskie i rosyjskie. Każda z tych narodowości wniosła swoje upodobania i przysmaki do kuchni regionu.   Aby stworzyć dobrą łódz...

Czy indyk jest smaczny? To mało powiedziane.

„Gdyby na bezludną wyspę pozwolono mi zabrać tylko jeden produkt, bez wahania wybrałbym indyka” – Jamie Oliver, brytyjski kucharz, autor programów i książek kulinarnych.   Mięsa z indyka, po prostu nie może zabraknąć w dobrych sklepach ze stois...
Opublikowany: 17.01.2018 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, indyk, Etykiety:

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Ostatnia