FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu


Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii

Polska wołowina do produkcji wędlin

  Polska wołowina podbiła już podniebienia Europejczyków, Azjatów, teraz czas na rozwój w rodzimym kraju, czyli w Polsce. Wołowina to rodzaj mięsa, który powoli odzyskuje swoją pozycję na polskim rynku. W latach 90. jej spożycie było prakty...
Opublikowany: 23.06.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety:

Mięso z królika producent firma Amciu

  Mięso z królika, zaliczane do mięs białych, jest mięsem o wysokiej wartości odżywczej. Bogate w białko, które jest bardzo dobrze przyswajane przez ludzki organizm, a ubogie w cholesteroli tylko 35 - 50 mg/100g i tłuszcz. Ten rodzaj mięsa jest niemal de...
Opublikowany: 13.06.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, królik, Etykiety:

Żeberka wędzone dla gastronomii i nie tylko

Tradycyjne polskie potrawy takie jak bigos czy kwaśnica wymagają dodania tzw. porządnej wkładki mięsnej, aby ich smak i aromat był wyrazisty. Szefowie kuchni przyrządzają potrawy z myślą o tym, aby zachwycić niejednego smakosza, więc danie powinno być przygotowywane z najlep...
Opublikowany: 06.06.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety:

Gulasz, pasztet i parówki od ZPM Matthias nagrodzone

Dnia 18 maja 2017 r. w Warszawie odbył się XLVII Konkurs Wędlin pod tytułem „Produkty najwyższej jakości w przemyśle mięsnym” WIOSNA 2017. Organizatorem konkursu był Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego, natomiast pat...

Boczek surowy wieprzowy - producent, mazowieckie

Wieprzowina to mięso wszystkim znane i przez wszystkich lubiane. Po odpowiednim przyrządzeniu można z niej przygotować wiele ciekawych potraw. Jednym z elementów wieprzowych jest boczek. Można go grillować, dusić i gotować. Oprócz kulinarnego zastosowania, świe...

Zalety mięsa cielęcego marki „TADEX”

Cielęcina należy do grupy mięs czerwonych. Pozyskiwana jest ze zwierząt od 2 tygodni do 8 miesięcy. Najsmaczniejsza jednak jest ta pochodząca od zwierząt w wieku pomiędzy 4 a 8 tygodniem, karmionych przede wszystkim mlekiem. Dużo mówi się o jej walorach odżywczych i s...
Opublikowany: 26.04.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, cielęcina, Etykiety: mięso, cielęcina, mazowieckie,

Kebab bez alergenów - producent

„Po dokładnej analizie polskiego rynku gastronomicznego, doszliśmy do wniosku, że brakuje Kebabu w 100% naturalnego i nie posiadającego substancji chemicznych oraz konserwantów. Stąd nasza oferta produktu o nazwie Diamond Kebab, która doskonale odzwiercie...

Szynka wieprzowa wędzona - producent śląskie

Szyneczka śląska… wyrazisty śląski smak Od dawna produkty regionalne cieszą się uznaniem szerokiego grona smakoszy, ceniących walory najwyższej jakości mięsa. Niewątpliwie produktem, który zaspokoi podniebienia nawet najbardziej wymagających konsumentó...

Kiełbasa dojrzewająca – 100% mięsa wieprzowego

Szynki i kiełbasy dojrzewające znajdują coraz szersze grono odbiorców wśród polskiej społeczności. Swój specyficzny smak zawdzięczają procesowi produkcji, w którym wykorzystuje się kultury bakterii odpowiedzialne za dojrzewanie wędlin. Kiełbasa ...

Ćwierćtusze wołowe chłodzone – producent

W latach 90 wołowina była bardzo popularnym mięsem. Jej spożycie wynosiło ok. 17 kg w skali roku na osobę, ze względu na wykorzystanie jej do produkcji przetworów mięsnych – głównie kiełbas. Obecnie spożycie wołowiny jest 10-krotnie mniejsze. Powodem taki...
Opublikowany: 07.03.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wołowina, Etykiety: wołowina, mięso, łódzkie,

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Ostatnia