Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii

Parówki drobiowo-wieprzowe – ponad 90% mięsa

Jak powszechnie wiadomo, parówki to ulubiony przysmak dzieci, ale nie tylko. Sięga po nie szerokie grono konsumenckie. Zanim jednak podamy je dzieciom warto sprawdzić czy są mięsne, a także ich skład i dodatki jakie zawierają. Hurtownie, punkty gastronomiczne, sklep...

Kurczak w przyprawach na rożno od producenta

Mięso drobiowe jest zdrowym i lubianym mięsem. Jest cennym źródłem pełnowartościowego białka, które jest łatwo przyswajalne przez nasz organizm. Oprócz tego, bogate w witaminy z grupy B i mikroelementy, wzmacnia nasz układ odpornościowy. Zwłaszcza kurcz...

Opublikowany: 12.01.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, drób - kurczęta, Etykiety: mięso, drób,

Łopatka wieprzowa bez kości – mazowieckie, Sokołów Podlaski...

Łopatka wieprzowa jest bardzo popularnym mięsem, ponieważ jest delikatna i krucha. Zakłady przetwórstwa wykorzystują ją do produkcji szynek, kiełbas, pasztetów, konserw. Jest również stałym elementem w polskiej kuchni. Restauracje przygotowują z niej pie...

Smalec ze skwarkami w kubku – wielkopolskie

Smalec to tradycyjny produkt kuchni staropolskiej. Wytapiany z cebulką i skwarkami przypomina czasy dzieciństwa, kiedy to babcie rozpieszczały podniebienia swoich wnuków własnymi wyrobami. Podany z pajdą świeżego chleba i ogórkiem kiszonym do dziś goś...

Opublikowany: 04.01.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina,

Udo z królika – producent

Mięso królicze jest bardzo delikatnym i lekko słodkim mięsem. Jednym z bardziej wartościowych elementów tuszki jest udo królicze, ponieważ zawiera bardzo mało tłuszczu i dużą ilość białka. Ze względu na swoje wartości odżywcze, może być stosowane w...

Opublikowany: 02.01.2017 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, królik, Etykiety: mięso, królik, wielkopolskie,

Świeże mięso wieprzowe - małopolskie

Świeże mięso wieprzowe jest surowcem, który najczęściej wykorzystuje się do wyrobu różnego rodzaju wędlin. Karkówka wieprzowa, łopatka, boczek, czy schab to elementy wieprzowiny, z których produkuje się szynki, kiełbasy, pasztety oraz inne w...

Serdelki wieprzowe – producent łódzkie

Gotowane kiełbaski to szybki sposób na przyrządzenie ciepłego i smacznego posiłku. Lubią je dzieci, dorośli i osoby starsze. Szczególnie dobrze smakują podawane ze świeżą bułką i dodatkiem musztardy, ketchupu, itp. Trzeba jednak zwrócić uwagę na ich zawa...

Opublikowany: 22.12.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina, wędliny,

Elementy mięsa cielęcego - mazowieckie

Cielęcina jest mięsem pozyskiwanym z młodych cieląt w wieku do 8 miesięcy. Zawiera bardzo dużo wartości odżywczych, jest delikatna i miękka. Charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu. Dostarcza organizmowi wartościowe białko, witaminy z grupy B oraz żelazo, dlatego ...

Opublikowany: 15.12.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, cielęcina, Etykiety: mięso, cielęcina, mazowieckie,

Kurczak Zagrodowy - zdrowe mięso drobiowe

Obecnie, konsument jest bardziej świadomy tego co spożywa niż przed paroma laty. Dostęp do wielu informacji daje możliwość sprawdzenia, co warto jeść, a także tego, co nie powinno znajdować się w zdrowej diecie. W odpowiedzi na zapotrzebowanie klientów na zdrowy, wyt...

Opublikowany: 25.11.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, drób - kurczęta, Etykiety: mięso, drób,

Jakie mięso na kebab?

Jesteś producentem kebabu i szukasz odpowiedniego mięsa? Mamy dla Ciebie propozycję – gulasz ze skrzydła z indyka. Po odpowiednim zmieleniu, gulasz może zostać wykorzystany do produkcji wałków mięsa kebab. Mięso pochodzi od kwalifikowanych dostawców. Pr...

Opublikowany: 24.11.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, indyk, Etykiety: mięso, indyk,

Pierwsza Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Ostatnia