Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii
Jak powszechnie wiadomo, parówki to ulubiony przysmak dzieci, ale nie tylko. SiÄ™ga po nie szerokie grono konsumenckie. Zanim jednak podamy je dzieciom warto sprawdzić czy sÄ… miÄ™sne, a także ich skÅ‚ad i dodatki jakie zawierajÄ….
Hurtownie, punkty gastronomiczne, sklep...
MiÄ™so drobiowe jest zdrowym i lubianym miÄ™sem. Jest cennym źródÅ‚em peÅ‚nowartoÅ›ciowego biaÅ‚ka, które jest Å‚atwo przyswajalne przez nasz organizm. Oprócz tego, bogate w witaminy z grupy B
i mikroelementy, wzmacnia nasz układ odpornościowy. Zwłaszcza kurcz...
MiÄ™so królicze jest bardzo delikatnym i lekko sÅ‚odkim miÄ™sem. Jednym z bardziej wartoÅ›ciowych elementów tuszki jest udo królicze, ponieważ zawiera bardzo maÅ‚o tÅ‚uszczu i dużą ilość biaÅ‚ka.
Ze względu na swoje wartości odżywcze, może być stosowane w...
Åšwieże miÄ™so wieprzowe jest surowcem, który najczęściej wykorzystuje siÄ™ do wyrobu różnego rodzaju wÄ™dlin. Karkówka wieprzowa, Å‚opatka, boczek, czy schab to elementy wieprzowiny,
z których produkuje siÄ™ szynki, kieÅ‚basy, pasztety oraz ...
Gotowane kieÅ‚baski to szybki sposób na przyrzÄ…dzenie ciepÅ‚ego i smacznego posiÅ‚ku. LubiÄ… je dzieci, doroÅ›li i osoby starsze. Szczególnie dobrze smakujÄ… podawane ze Å›wieżą buÅ‚kÄ… i dodatkiem musztardy, ketchupu, itp. Trzeba jednak zwrócić uwagÄ™ na ich zawa...
Cielęcina jest mięsem pozyskiwanym z młodych cieląt w wieku do 8 miesięcy. Zawiera bardzo dużo wartości odżywczych, jest delikatna i miękka. Charakteryzuje się niską zawartością tłuszczu. Dostarcza organizmowi wartościowe białko, witaminy z grupy B oraz żelazo, dlatego ...
MiÄ™so z indyka jest jednym z najpopularniejszych miÄ™s spożywanych przez Polaków. ChÄ™tnie po nie siÄ™gamy, ponieważ jest dużo zdrowsze niż miÄ™so czerwone. Zawiera mniej tÅ‚uszczu i cholesterolu, jest mniej kaloryczne, a przy tym jest najlepszym źró...
Zdj. ZM Poliwczak
Kolejny sukces firmy z MysÅ‚owic! Trzy produkty z oferty ZakÅ‚adu MiÄ™snego POLIWCZAK zostaÅ‚y nagrodzone przez Lożę Ekspertów programu „DoceÅ„ polskie”. Podczas XXII audytu artykuÅ‚ów spożywczych specjaÅ‚y zdobyÅ‚y prestiżow...
Antrykot jest mięsem otrzymywanym z części grzbietowej tuszy wołowej. Soczysty i delikatny
w smaku, nadaje siÄ™ do smażenia, pieczenia w caÅ‚oÅ›ci, a także grillowania. Szefowie kuchni najczęściej przygotowujÄ… z niego steki, kotlety, zrazy, różnego rodzaju pieczenie ora...
Smak dobrej szynki zależy w znacznym stopniu od receptury oraz od jakoÅ›ci skÅ‚adników, z których jÄ… wykonano. ZnaczÄ…ca jest również metoda jej wytworzenia. WÄ™dlina podczas wÄ™dzenia nabiera charakterystycznego, mocnego aromatu. Czynnikiem decydujÄ…cym o jej...