Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii
NadchodzÄ…ce ÅšwiÄ™ta Wielkiej Nocy, to czas biesiadowania przy suto zastawionym stole. Naturalnie wÄ™dzone wÄ™dliny, zawierajÄ…ce tylko miÄ™so, to rarytasy którymi pragniemy ugoÅ›cić naszych bliskich. Jak w gÄ…szczu póÅ‚ek i mnogoÅ›ci dostÄ™pnych prod...
Gęsi z Polski są fenomenem w hodowli drobiu na skalę światową. Mięso polskich gęsi jest wyjątkowo cenione w krajach europejskich.
Naturalne żywienie i naturalne środowisko w hodowli polskich gęsi, sprawiają, że mięso charakteryzuje się wysokimi waloram...
Ubojnia ZwierzÄ…t Rzeźnych Bożena Kebej jest rodzinnÄ… firmÄ… z wieloletniÄ… tradycjÄ…, dostarczajÄ…cÄ… od ponad dwudziestu lat najwyższej jakoÅ›ci miÄ™so woÅ‚owe i cielÄ™ce do zakÅ‚adów przetwórstwa miÄ™snego, restauracji oraz innych punktów. WÅ›ród odbiorc...
Opublikowany: 16.01.2015
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
cielęcina,
wołowina,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
Etykiety:
wołowina,
mięso,
cielęcina,
Docenione, bo tradycyjne i polskie
Znakomite produkty z zaÅ‚ożenia broniÄ… siÄ™ same, gÅ‚ównie swoim smakiem. CzÄ™sto jednak trudno pyszne wÄ™dliny odnaleźć w gÄ…szczu sklepowych póÅ‚ek. MiÄ™dzy innymi z tego też powodu, aby móc sz...
ZakÅ‚ad Przetwórstwa MiÄ™snego „Rzeźnik” jest firmÄ… rodzinnÄ… z wieloletnim doÅ›wiadczeniem w branży miÄ™snej. W zakresie dziaÅ‚alnoÅ›ci zakÅ‚adu znajduje siÄ™ skup, ubój i przetwórstwo żywca woÅ‚owego i wieprzowego, roz...
Ubojnia ZwierzÄ…t Rzeźnych Agnieszka Mielczarek pojawiÅ‚a siÄ™ na polskim rynku w 1997 roku i szybko znalazÅ‚a siÄ™ w gronie lokalnych pionierów. Bogata oferta wysokojakoÅ›ciowych póÅ‚tusz wieprzowych, ćwierci woÅ‚owych, a także tusz cielÄ™cych to t...
MiÄ™so przepiórcze znane jest na Å›wiecie od czasów starożytnych Egipcjan, kiedy to uznawano i wierzono w jego magicznÄ… moc uzdrawiania, a także serwowano na stoÅ‚ach bogaczy egipskich. Do Polski przywÄ™drowaÅ‚o dopiero w latach 60 XX wieku.&nbs...
Gdyby istniaÅ‚a ankieta dotyczÄ…ca najsmaczniejszych dodatków do kanapek, niewÄ…tpliwie wÄ™dliny zajęłyby w niej dominujÄ…cÄ… pozycjÄ™. Nie ma drugiego tak popularnego produktu spożywczego. WÅ‚osi znani sÄ… z salami i szynki parmeÅ„skiej, Hiszpani z chorizo i pata negra a Polac...
WÄ™dliny tradycyjne od lat znajdujÄ… staÅ‚e miejsce zarówno na domowych stoÅ‚ach Polaków, a także Å›wietnie sprawdzajÄ… siÄ™ jako uroczyste menu podczas wystawnych bankietów, wesel, czy też balów. Nikt w momencie organizacji takiej i...
ZakÅ‚ad Przetwórstwa MiÄ™snego „HaÅ„derek” po raz kolejny zostaÅ‚ doceniony za jakość i smak swoich produktów.
To niebywaÅ‚y sukces firmy! Eksperci ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „DoceÅ„ Polskie” uhonorowal...