Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii
Włoskie wędliny długodojrzewające znane są na całym świecie. Ceni się je za najwyższe standardy produkcji oraz niepowtarzalny smak. Regionalne włoskie wyroby zdobywają popularność również w Polsce i nie ma się co dziwić, żadne inne wędliny nie są w stanie ...
Klient nasz Pan, więc polecaj mu to, co najlepsze!
Klienci są coraz bardziej wybredni i wymagający, a sprzedawcy- ekspedienci bardzo często bywają niepewni tego, co sprzedają.
Dlaczego tak się dzieje? Z prostego powodu, gdyż produkty, które polec...
Do serwowania posiłków pod chmurką skłania nas nie tylko piękna pogoda, ale i różnorodna oferta produktów, które dość łatwo można przyrządzić na rozgrzanym ruszcie. Najważniejsze na grillu są produkty mięsne, więc powinniśmy wybierać je z dużą uwa...
Baranina i jagnięcina – trzy góralskie prawdy
„Baranina jest twarda i brzydko pachnie” - to prawda, ale jest to tzw. trzecia prawda góralska, czyli g… prowdo. Ten przesąd pokutuje u nas jeszcze od czasów PRL-u, kiedy to z...
Wielkanoc to wyjątkowy świąteczny czas, kiedy na stole musi być obficie. Po długiej nieobecności powracają na nie jaja zdobione różnymi technikami oraz przede wszystkim mięsa w przeróżniej odsłonie. Podwędzane, naturalne o tradycyjnym smaku, wykonane z najlepszej ...
Wołowina należy do mięs czerwonych, a jej walory smakowe znane są na całym świecie. Ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Różnorodność elementów wołowych pozyskanych z tuszy, daje możliwość przygotowania ciekawych potraw. Za mięsem wołowym przemawi...
Wołowina to mięso bardzo popularne na świecie. W Stanach Zjednoczonych króluje pod postacią steków, we Francji występuje jako wykwintne danie Chateaubriand, w Europie często gości na stołach w boeuf Strogonow czy też w austriackim geschnetzeltes (potrawka z cie...
Polska słynie z kabanosów, które są często jej wizytówką podczas różnego rodzaju uroczystości krajowych, jak również międzynarodowych. Jest to także jeden z najpopularniejszych produktów mięsnych eksportowanych z Polski.
...
Zgodnie z informacjami podanymi przez agencję ARC Rynek i Opinia w 2017 r. najczęściej wybieranym posiłkiem na mieście był kebab. Ze swoim wynikiem (40% wskazań respondentów) wyprzedził nawet rodzime dania kuchni polskiej (29%) oraz pizzę (23%). Wybierały go najczęści...
Popularność kebabu w Polsce nie słabnie. Od wielu lat kebab jest w czołówce najchętniej kupowanych posiłków. Czynników sukcesu jest wiele, ale do najważniejszych z pewnością należą orientalny i ciekawy smak, przystępna cena, szybkość podania oraz to, że ...