Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii
fot.pixabay
Kebab wołowy halal - jedyny taki. Czyli oryginalny i smaczny.
Wołowina to jedno z najbardziej wartościowych i smakowitych mięs. Charakteryzuje ją przede wszystkim bogactwo wartości odżywczych mi.in. witaminy B12, warto podkreślić, że nie w...
Do zacnego grona, dzięki decyzji konsumentów dołączyła kiełbasa tradycyjna głogowska od firmy Hańderek (śląskie), która znalazła się na podium i otrzymała nagrodę w postaci srebrnego medalu w prestiżowym konkursie Najlepszy Produkt 2019 - Wybór Konsument...
Mięso wołowe uchodzi za jeden z najszlachetniejszych gatunków mięsa. Doceniane i popularne jest przede wszystkim w Europie.
Za co więc kraje europejskie cenią polską wołowinę?
Na początek warto wspomnieć, że jest to produkt w pełni naturalny. Zwierzę...
fot.Kaptan Food
Popularność kebabu w Polsce nie słabnie, wciąż jest jednym z najchętniej kupowanych posiłków w Polsce.
Polacy pokochali kebab szczególnie ten oryginalny za orientalny smak, wysoką jakość, krótki czas przyrządzenia i przystępną cenę. ...
W dniach 9 i 10 października 2018 r. w Warszawie odbył się prestiżowy w branży gastronomicznej Kongres Polskich Szefów Kuchni.
Jednym z wystawców była GRUPA POLSKIE GĘSI, która nie tylko zaprezentowała ciekawe produkty oparte na mięsie z gęsiny, ale t...
Przez lata efektywnego funkcjonowania na rynku mięsnym ubojnia drobiu Prus przechodziła nieustanną modernizację, dostosowując się do wymogów europejskich i uzyskując zdolność produkcyjną do 12 tysięcy sztuk dziennie. Towar dostarczany do ubojni pozyskiwany jest z&n...
Wieprzowina – przebudzenie mocy!
Mięso wieprzowe odzyskuje w ostatnich latach zaufanie konsumentów, choć wcześniej wydawało się, że trendy rynkowe podążają w kierunku innych mięs, jako alternatywy dla zdrowszego trybu życia. Skąd więc nagła zmiana notowań? Prz...
Wędliny w diecie dziecka...
zapewniają jego prawidłowy rozwój, dostarczając niezwykle cennych składników odżywczych, takich jak dobrze przyswajalne białko, witaminy (głównie A, E, B) oraz minerały (m.in. żelazo potrzebne do prawidłowego rozwo...
Polacy uwielbiają grillować. Nad jeziorem, nad morzem, na leśnej polanie, na działce… Gdy tylko pogoda dopisze, zewsząd docierają smakowite zapachy. Wystarczy, że dotrze do nas taka woń i już sami zaczynamy rozstawiać grilla – to działa wręcz jak efekt domina! G...
Jemy coraz więcej mięsa !
Produkcja i spożycie mięsa na świecie i w Polsce wzrasta. Na przełomie 2000 r. - 2016 r. produkcja mięsa na świecie zwiększyła się o ok. 43% w tym. wieprzowina ok. 35%, wołowina ok. 21%, drób aż o ok. 80%. W Polsce produkcja mięsa w analog...