fot.Kaptan Food
Popularność kebabu w Polsce nie słabnie, wciąż jest jednym z najchętniej kupowanych posiłków w Polsce.
Polacy pokochali kebab szczególnie ten oryginalny za orientalny smak, wysoką jakość, krótki czas przyrządzenia i przystępną cenę. Wprowadzenie do oferty przez restauracje czy punkt gastronomiczny oryginalnego kebabu do menu niemal gwarantuje sukces biznesowy i rzeszę stałych klientów. Mowa tutaj o kebabie wołowym z baraniną, gdzie wołowina to niemal 80% a reszta to wysokiej klasy mięso baranie do 20%.
Obecnie na rynku polskim trudno odkryć kebab o podobnej jakości, gdyż firma Kaptan Food postawiła sobie za główny cel bycia liderem w produkcji najlepszego tureckiego kebaba opartego na wysokiej jakości polskim mięsie i naturalnych kompozycjach przyprawowych z Turcji.
Firma Kaptan Food oferuje ponadto Kebab wołowy Halal, gdzie mięso pochodzi z uboju rytualnego.