Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii
Domowe wędliny pieczone i wędzone, doprawione aromatyczną mieszanką przypraw, to smakołyki uwielbiane przez wszystkich. Chrupiąca skórka i soczyste mięso tworzą duet, dostarczający niezapomnianych wrażeń smakowych. Aby cieszyć się wspaniałym aromatem tych przysma...
Opublikowany: 07.03.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
wieprzowina,
zachodniopomorskie,
Etykiety:
szynka,
wędliny,
wędzonki,
wędliny tradycyjne,
wędliny regionalne,
producent wędlin,
Z powodu niecodziennego smaku i wysokich wartości odżywczych mięso królika cieszy się sporym zainteresowaniem. Lekkostrawne, o niskiej zawartości tłuszczu, coraz częściej pojawia się na polskich stołach. Za mięsem królika przemawia również fakt, że je...
Opublikowany: 26.02.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
królik,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
Etykiety:
mięso,
mięso drobiowe,
ubojnia,
królik,
Mięso czerwone to jedno z najczęściej spożywanych mięs w Polsce. Wykorzystywane jest do produkcji wędlin, wędzonek, kiełbas a także w gastronomii, jako składnik wielu potraw. Sprawdzonym producentem mięsa wieprzowego oraz wołowego jest Zakład Mięsny Mościbrody z Wiśniewa ...
Opublikowany: 31.01.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
wieprzowina,
wołowina,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
mazowieckie,
Etykiety:
mięso wieprzowe,
mięso wołowe,
Do czołowych produktów zakładu przetwórstwa mięsnego MARKAM dołączyły dwie nowości szynka włoska oraz kiełbasa pieprzowa surowa. Wędliny produkowane są zgodnie z ideą „od ziarnka do garnka”, co oznacza że podstawą produkcji jest w peł...
Zakłady Mięsne „TUR” to nowoczesna, bogato wyposażona firma z tradycjami, specjalizująca się w rozbiorze trzody chlewnej. Jako lider branży mięsnej na terenie województwa małopolskiego, zakład TUR posiada własne laboratorium, a gwarancją najwyższyc...
Tworząc tą grupę wędlin naszym mistrzom masarskim przyświecała myśl, aby stworzyć produkty pod hasłem "To co najlepsze w domowej kuchni".
Smakując produkty odbędziecie Państwo nostalgiczną podróż do czasów, kiedy nasze mamy i babcie samodzielnie ...
Opublikowany: 08.01.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
Nowości produktowe w branży mięsnej,
wędliny,
wieprzowina,
śląskie,
Etykiety:
szynka,
wieprzowina,
wędliny,
zakłady mięsne,
wędliny tradycyjne,
producent wędlin,
Nowoczesna ubojnia bydła PPUH Henryk Kowalczyk to profesjonalny, innowacyjny zakład rozbioru mięsa, dostarczający najlepszej jakości wołowinę do wiodących sieci sklepów oraz restauracji i lokali gastronomicznych. Przedsiębiorstwo korzysta wyłącznie z krajowego suro...
Opublikowany: 02.01.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
mięso,
wołowina,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
Etykiety:
wołowina,
mięso,
mięso wołowe,
Zdj. Kiełbasa z szynki - ZM Poliwczak
Ten znak to dobry, ŚLĄSKI smak!
Nagrodą o najwyższej wartości dla każdej firmy, a w szczególności tej z sektora branży spożywczej jest zyskanie serca i uznania u swoich Klientów. Dlatego też firma POLIWCZAK nie...
Kebab należy obecnie do najbardziej popularnych dań mięsnych. Jednak wielbiciele tego szybkiego w przygotowaniu, a zarazem pysznego posiłku, zdają sobie sprawę, że często posiada on niebezpieczne dla zdrowia alergeny oraz substancje chemiczne. Dlatego P.P.H.U. Supermeat...
Opublikowany: 13.12.2013
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
baranina,
cielęcina,
drób - kurczęta,
indyk,
wołowina,
Etykiety:
kebab,
kebab cielęcy,
kebab drobiowy,
Święta Bożego Narodzenia to czas wyjątkowy pod każdym względem. Warto więc zadbać o to, by na świątecznym stole znalazły się najsmaczniejsze przekąski, które uświetnią chwile spędzone w rodzinnym gronie, pozwalając cieszyć się wspaniałym smakiem wspólni...