Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii
GĘSINA
Mięso z gęsi to nie tylko wyjątkowe walory smakowe, ale również duża wartość odżywcza. Tłuszcz z gęsi z uwagi na wysoką zawartość tłuszczów nienasyconych zaliczany jest do zdrowszych tłuszczów drobiowych. Mięso jest źród...
Zakład Mięsny Dobrowolscy posiada w swojej ofercie linię produktów tradycyjnych " ...z wędzarni Stryjka".
Do sztandarowych produktów należą: szynka z wędzarni Stryjka, polędwica z wędzarni Stryjka,
boczek z wędzarni Stryjka i kark&...
Producent Salami firma Pamas posiada w swojej ofercie wyjątkowe salami z pieprzem łupanym. Produkt dedykowany jest dla handlu hurtowego, detalicznego oraz horeca.
Informacja handlowa produktu.
Surowiec: mięso wieprzowe + przyprawy, posypka to pieprz łup...
Eksport polskiego mięsa ciągle się rozwija i zwiększa. Firma Agrofood Poland z Nowego Sącza w roku 2010 osiągnęła obroty na poziomie 100 mln złotych, eksportując mięso wołowe, wieprzowe oraz drób min. do krajów UE, Chin, Stanów Zjednoczony...
Opublikowany: 17.03.2011
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Handel / Gastronomia,
eksport,
drób - kurczęta,
wieprzowina,
wołowina,
Etykiety:
wieprzowina,
wołowina,
mięso,
polskie mięso,
drób,
eksport,
Dobra firma posiada w swojej ofercie sztandarowe produkty, które są jej wizytówką. Misją portalu FirmyMiesne.pl jest ich odkrywanie i prezentacja, dzięki czemu będą mogli Państwo posiadać w swojej ofercie produkty unikatowe i wyróżniające się na rynku.
Dl...
Wyroby serii OLCHOWY DYM
Nowa wyjątkowa seria OLCHOWY DYM, to owoc kilkumiesięcznej pracy fachowców Zakładów Mięsnych Lniano. Zainspirowani świadomością braku zdrowych, tradycyjnych wyrobów, stworzyli nową jakość.
Niepowtarzalny i wyjąt...
„Gęsina nie tylko na św. Marcina”
Jedź mięso gęsie przez cały rok, bo jest zdrowe i smaczne
Niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że polskie gęsi są ewenementem w hodowli drobiarskiej na skalę światową. Mało kto jest też świadom, że gęsina to najbar...
Opublikowany: 28.10.2010
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
gęś,
Zakłady mięsne,
rozbiór mięsa,
ubojnia,
przetwórstwo mięsa,
Etykiety:
drób,
gęsina,
Zakład Mięsny Mościbrody
Naturalny smak i najwyższa jakość polskiej wołowiny
Według oficjalnych danych spożycie wołowiny jest coraz większe. Nie zmienia to jednak faktu, że należy stawiać na jakość mięsa. W takiej sytuacji najlepszym wyborem będą produkty Zakładu M...
Kebab pieczony łączy wysoką jakość, wyśmienity smak, a zarazem jest prosty i szybki
w przygotowaniu. Wyróżnia go przede wszystkim prawdziwa turecka receptura oraz smak, który przenosi do wyjątkowej i ciekawej kultury Turcji. Znakomicie doprawione mięso mo...
Mięso wołowe, w porównaniu do innych krajów europejskich, to jeszcze mało popularny produkt
w Polsce. Na jednego mieszkańca przypada ok. 2 kg rocznie. Pomimo to, sklepy detaliczne, klienci indywidualni, restauracje sięgając po wołowinę zwracają szczegól...