Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii
W końcu doczekaliśmy się !
Po wielomiesięcznym oczekiwaniu zostały, decyzją Ministra Rolnictwa Marka Sawickiego, nadane czterem naszym wędlinom znaki „Poznaj Dobrą Żywność”. Jest to jeden z najtrudniejszych do uzyskania znaków jakościowych w nasz...
Opublikowany: 07.09.2011
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
wieprzowina,
małopolskie,
Wydarzenia,
Etykiety:
wędliny,
kiełbasa,
wędliny tradycyjne,
wędliny regionalne,
Kiełbasa – jest bez wątpienia najpopularniejszą potrawą na grilla. Dawniej biła rekordy popularności na ognisku, dzisiaj nie można sobie wyobrazić wspólnych spotkań na świeżym powietrzu przy grillu bez smacznej kiełbaski.
Można grillować kiełbasy wieprzowe, drobi...
Wybierając mięso na grilla nie powinniśmy się kierować niską ceną, ale przede wszystkim marką producenta, świeżym wyglądem i miejscem sprzedaży.
W sklepie mamy dostęp do szerokiej gamy mięs. W zależności od preferencji mamy wybór zakupu mięsa luzem i samodz...
Śląskie wędliny przez wielu koneserów i znawców produktów mięsnych uważane są za jedne z najsmaczniejszych. Niepowtarzalne walory smakowe, unikatowe receptury powodują, że coś wyjątkowego jest w tych śląskich tradycyjnych wyrobach wędliniarskich...
Niemal każdy wielbiciel dobrego smaku mięsa i wędlin ma swoje ulubione produkty oraz smaki.
Większość z nas również poszukuje czegoś nowego, wyjątkowego i niepowszechnego. Warto w związku z tym sięgać po produkty regionalne, tradycyjne, niszowe aby dostarczyć swojemy p...
Smalec z gęsi oprócz niezłego smaku zawiera także właściwości lecznicze, stąd też od stuleci znajduje zastosowanie jako środek przeciwbólowy. Do dziś nasze babcie używają go w celu leczenia różnych schorzeń i dolegliwości.
Po dodaniu olejku rycynoweg...
GĘSINA
Mięso z gęsi to nie tylko wyjątkowe walory smakowe, ale również duża wartość odżywcza. Tłuszcz z gęsi z uwagi na wysoką zawartość tłuszczów nienasyconych zaliczany jest do zdrowszych tłuszczów drobiowych. Mięso jest źród...
Zakład Mięsny Dobrowolscy posiada w swojej ofercie linię produktów tradycyjnych " ...z wędzarni Stryjka".
Do sztandarowych produktów należą: szynka z wędzarni Stryjka, polędwica z wędzarni Stryjka,
boczek z wędzarni Stryjka i kark&...
Producent Salami firma Pamas posiada w swojej ofercie wyjątkowe salami z pieprzem łupanym. Produkt dedykowany jest dla handlu hurtowego, detalicznego oraz horeca.
Informacja handlowa produktu.
Surowiec: mięso wieprzowe + przyprawy, posypka to pieprz łup...
Eksport polskiego mięsa ciągle się rozwija i zwiększa. Firma Agrofood Poland z Nowego Sącza w roku 2010 osiągnęła obroty na poziomie 100 mln złotych, eksportując mięso wołowe, wieprzowe oraz drób min. do krajów UE, Chin, Stanów Zjednoczony...
Opublikowany: 17.03.2011
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Handel / Gastronomia,
eksport,
drób - kurczęta,
wieprzowina,
wołowina,
Etykiety:
wieprzowina,
wołowina,
mięso,
polskie mięso,
drób,
eksport,