Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii
„Gdyby na bezludną wyspę pozwolono mi zabrać tylko jeden produkt, bez wahania wybrałbym indyka” – Jamie Oliver, brytyjski kucharz, autor programów i książek kulinarnych.
Mięsa z indyka, po prostu nie może zabraknąć w dobrych sklepach ze stois...
Charakterystyka i zalety mięsa: limousine, holsztyńsko – fryzyjska.
W Polsce występuje kilka mięsnych ras bydła, jednak wśród najpopularniejszych i najbardziej cenionych, warto wymienić limousine oraz odmianę holsztyńsko-fryzyjską. Ta pierwsza należy ...
zdj. Pixaby
Gdyby na bezludną wyspę pozwolono mi zabrać tylko jeden produkt, bez wahania wybrałbym indyka – Jamie Oliver, brytyjski kucharz, autor programów i książek kulinarnych.
Indycze mięso potrafi naprawdę zadziwić swym bogactwem walorów...
Nie ma to, jak mięso z lokalnej masarni!
Najlepszy rosół to taki, w którym nie brakuje dobrej wołowiny. Zresztą każdy wywar na niej oparty jest aromatyczny i smaczny. Wołowina to mięso w Polsce coraz bardziej doceniane ze względu na wysoką przyswa...
Firma BLUTEX Sp. z o.o. to niewielka ubojnia zatrudniająca ok. 40 osób, istniejąca na runku od 2001 roku. Zasięg działalności firmy obejmuje takie województwa jak: wielkopolskie, lubuskie, dolnośląskie i kujawsko – pomorskie.
Zakład specjalizuje s...
Włoskie wędliny długodojrzewające znane są na całym świecie. Ceni się je za najwyższe standardy produkcji oraz niepowtarzalny smak. Regionalne włoskie wyroby zdobywają popularność również w Polsce i nie ma się co dziwić, żadne inne wędliny nie są w stanie ...
Klient nasz Pan, więc polecaj mu to, co najlepsze!
Klienci są coraz bardziej wybredni i wymagający, a sprzedawcy- ekspedienci bardzo często bywają niepewni tego, co sprzedają.
Dlaczego tak się dzieje? Z prostego powodu, gdyż produkty, które polec...
Do serwowania posiłków pod chmurką skłania nas nie tylko piękna pogoda, ale i różnorodna oferta produktów, które dość łatwo można przyrządzić na rozgrzanym ruszcie. Najważniejsze na grillu są produkty mięsne, więc powinniśmy wybierać je z dużą uwa...
Baranina i jagnięcina – trzy góralskie prawdy
„Baranina jest twarda i brzydko pachnie” - to prawda, ale jest to tzw. trzecia prawda góralska, czyli g… prowdo. Ten przesąd pokutuje u nas jeszcze od czasów PRL-u, kiedy to z...
Wielkanoc to wyjątkowy świąteczny czas, kiedy na stole musi być obficie. Po długiej nieobecności powracają na nie jaja zdobione różnymi technikami oraz przede wszystkim mięsa w przeróżniej odsłonie. Podwędzane, naturalne o tradycyjnym smaku, wykonane z najlepszej ...