Nie ma to, jak mięso z lokalnej masarni!
Najlepszy rosóÅ‚ to taki, w którym nie brakuje dobrej woÅ‚owiny. ZresztÄ… każdy wywar na niej oparty jest aromatyczny i smaczny. WoÅ‚owina to miÄ™so w Polsce coraz bardziej doceniane ze wzglÄ™du na wysokÄ… przyswajalność biaÅ‚ka powyżej 70%, witaminy z grupy B (B12, B1, B6), ponadto jest cennym źródÅ‚em żelaza, cynku fosforu.
IdealnÄ… niemal częściÄ… na rosóÅ‚ jest szponder, który oczywiÅ›cie koniecznie musi być Å›wieży.
Jak to sprawdzić?
Jego barwa powinna być ciemnoczerowna a struktura lekko wilgotna. Smak szpondru jest słodkawy.
Czy szponder można grillować ?
Oczywiście, że tak. Wystarczy go odpowiednio zamarynować oraz doprawić według uznania.
Ważą zaletą, jest średnia kaloryczność, bo tylko 169 kcal. Najlepiej przechowywać go w temperaturze od 2 st. do 7 st.
Gdzie kupić szponder woÅ‚owy, który z pewnoÅ›ciÄ… speÅ‚ni oczekiwania koneserów miÄ™s?
Miejscem godnym polecenia jest GieÅ‚butów przy ulicy Masarskiej 2, gdzie mieÅ›ci siÄ™ „Wytwórnia WÄ™dlin Adoz”, firma z ponad 25-letniÄ… tradycjÄ…, która oprócz wÄ™dlin jest producentem zdrowej i najwyższej jakoÅ›ci woÅ‚owiny.
Warto podkreÅ›lić, że rozbiór ćwierci woÅ‚owych odbywa siÄ™ w Adozie codziennie w dni robocze, dziÄ™ki temu zawsze jest Å›wieża i soczysta.
MiÄ™so może być zapakowane w vacuum i dedykowane jest dla odbiorców detalicznych, hurtowych i sieciowych.
Firma "ADOZ" Wytwórnia WÄ™dlin Artur KwiecieÅ„