Artykuły/Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii - Strona 16 - FirmyMiesne.pl portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie
FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polscei na świecie
Portal o rynku mięsa i wędlin
[zamknij] Szanowni Państwo, informujemy iż Translator Google może zniekształcać oryginalny tekst i powodować błędy komunikacyjne. W przypadku pytań prosimy o kontakt od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 16:00 pod numerem tel. 694 760 702 lub mailowo biuro@firmymiesne.pl

Partner główny portalu

Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii

Kości wędzone doskonałe na zupę grochową, kapuśniak

KapuÅ›niak, grochowa czy żurek to zupy, które można spotkać w wiÄ™kszoÅ›ci polskich restauracji. Odpowiednio przygotowane i doprawione cieszÄ… siÄ™ ogromnym zainteresowaniem rzeszy klientów. Każdy kto ceni sobie tradycyjny smak i aromat domowych zup, do ich przygoto...
Opublikowany: 30.09.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina,

Rozbiór mięsa wołowego – małopolskie

Polska wołowina z własnego rozbioru Ogromny wpływ na jakość potraw przygotowywanych z wołowiny ma pochodzenie bydła. Niejednokrotnie szefowie kuchni przygotowują potrawy na bazie: antrykotu, rostbefu, rozbratla, szpondra, mostku, czy polędwicy. Jeśli prowadzisz restaurację...

Kiełbasa na grilla - Krakowskiej Jury Smaki

KieÅ‚baski bawarskie to w ostatnim czasie produkt cieszÄ…cy siÄ™ dużą popularnoÅ›ciÄ…. W porównaniu do tradycyjnych kieÅ‚bas sÄ… dÅ‚uższe i cieÅ„sze, co jest ich ogromnym atutem. DoskonaÅ‚e do przyrzÄ…dzenia na grillu sÄ… chÄ™tniej wybierane przez konsumentów, ponieważ...

Wieprzowina z naturalnej hodowli idealna na grilla – małopolsk...

MiÄ™so wieprzowe to źródÅ‚o witamin i mikroelementów niezbÄ™dnych w diecie. A jak poznać najlepsze? Wybór należy do konsumenta, jednak warto siÄ™gać po to, które pochodzi ze sprawdzonej hodowli Å›wiÅ„. Prawdziwe miÄ™so wieprzowe to miÄ™so nieulepszone, be...
Opublikowany: 29.08.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina,

Tuszka z królika dla masarni, hurtowni, sklepów i gastronomii...

MiÄ™so z królika, dziÄ™ki wysokiemu poziomowi witamin z grupy B i mikroelementów, jest miÄ™sem bardzo odżywczym. Stanowi cenne dla czÅ‚owieka źródÅ‚o wartoÅ›ci odżywczych, dlatego też warto mu siÄ™ bliżej przyjrzeć. Oprócz wspomnianych wyżej wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ci,...
Opublikowany: 25.08.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, królik, Etykiety: królik,

Kiełbasa krakowska sucha – kujawsko-pomorskie

KieÅ‚basa krakowska sucha to jedna z najbardziej rozpoznawalnych kieÅ‚bas w Polsce. Każdy sklep, czy hurtownia posiada jÄ… w swoim asortymencie. Dobra KieÅ‚basa Krakowska powinna przede wszystkim przyciÄ…gać swoim smakiem. Produkowana z miÄ™sa wieprzowego, grubo rozdrobniona,...

Polskie półtusze wieprzowe klasy S, E, U - mazowieckie

Masarnie, które wytwarzajÄ… wszelkiego rodzaju wÄ™dliny – szynki, kieÅ‚basy, wÄ™dzonki, podroby i inne, wykorzystujÄ… do ich produkcji póÅ‚tusze wieprzowe. Ważne jest, aby byÅ‚y one najwyższej klasy. Bardzo duże znaczenie dla takiej masarni ma również to,...
Opublikowany: 26.07.2016 Kategorie: Artykuły, Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii, wieprzowina, Etykiety: wieprzowina,

Udany przepis na piknik

Gdy pogoda dopisuje przenosimy nasze jadalnie w plener. Wystarczy niewiele - piÄ™kna pogoda, zielone otoczenie i koc. Zapasy brakujÄ…cej energii uzupeÅ‚nimy siÄ™gajÄ…c po przygotowane wczeÅ›niej piknikowe smakoÅ‚yki. Oto nasz obowiÄ…zkowy zestaw zdrowych i smacznych przekÄ…sek,...

Dlaczego warto kupować mięso z kurczaka pakowane w atmosferze ...

Sposób pakowania miÄ™sa z kurczaka to ważny czynnik, który wpÅ‚ywa na jego Å›wieżość i jakość. Producenci, aby wydÅ‚użyć okres trwaÅ‚oÅ›ci produktów, pakujÄ… miÄ™so w atmosferze ochronnej MAP. Na czym wiÄ™c polega ta metoda i dlaczego warto kupować miÄ™so z kurcz...

Grillowanie, czyli zdrowy posiłek w ogrodzie

DÅ‚ugo oczekiwany sezon na ucztowanie w plenerze nareszcie siÄ™ rozpoczÄ…Å‚. Nasze grillowane menu czÄ™sto ulega zmianie, bywa rozszerzane o nowe smaki, zazwyczaj przyprawy, dodatki i sosy. Jednak w centrum uwagi zawsze pozostaje miÄ™so w postaci: różnorodnych kieÅ‚basek, sz...

Pierwsza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Ostatnia

FirmyMiesne - portal informacyjno - handlowy o rynku mięsa i wędlin w Polsce i na świecie

Drogi Użytkowniku!

Wchodząc na stronę portalu FirmyMiesne.pl przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i dane dotyczące aktywności lub urządzeń użytkownika. Przetwarzamy Twoje dane także w przypadku gdy: rejestrujesz się na portalu FirmyMiesne.pl, chcesz dodać ogłoszenie do Giełdy Mięsnej lub chcesz zamówić usługi online. W przypadku gdy dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, są traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administrator danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania znajdziesz w Polityce Prywatności klikając tutaj. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci prawo do poprawienia danych, ograniczenia przetwarzania, żądania usunięcia danych, przeniesienia danych. Szanujemy Twoja decyzję. Jeśli masz zastrzeżenia w tej kwestii wyślij nam informację na adres biuro@firmymiesne.pl

Proszę kliknij w przycisk "PRZECHODZĘ DO SERWISU" lub na symbol "X" w górnym rogu tej planszy, jeżeli zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych osobowych zbieranych w ramach korzystania przez Ciebie z usług portalu FirmyMiesne.pl, w tym ze stron internetowych i innych funkcjonalności, udostępnianych zarówno w wersji "komputerowej", jak i "mobile", w tym także zbieranych w tzw. plikach Cookiem. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i możesz ją w dowolnym momencie wycofać.