Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii
Gdy w 1998 roku, na rynku pojawiła się firma Konkret, prowadzona wówczas przez Zbigniewa Stempień z siedzibą w Górze Bałdrzychowskiej – Kolonia, nikt nie przypuszczał, iż w krótkim czasie, wywoła tak potężne zamieszanie nie tyl...
WYROBY MARYNOWANE ZM POLIWCZAK …
to wyjątkowe wędzonki, których smak zachwyci każdego
Nie od dzisiaj wiadomo, że odpowiednia kompozycja przypraw i dobrze dobrany proces technologiczny ma znaczący wpływ na wyjątkowy w swoim rodzaj...
Pierwsze bułki z rozdrobnionym mięsem baranim, wołowym lub drobiowym, sałatkami i sosem, potocznie zwane kebabami, miały swoją premierę w Polsce kilkanaście lat temu. Szybko zyskały wierną grupę smakoszy i w piorunującym tempie wyparły nudne hamburgery i hot-dogi. Pierwsz...
Któż nie zdaje sobie sprawy z bogatej różnorodności gatunków szynek dostępnych w lokalnych sklepach. Jest ich tak wiele, że trudno dokonać wyboru zwłaszcza, gdy nic nie wiemy o subtelnych różnicach smakowych. Szynka szlachetna to nowość w ofercie ...
Prawdopodobnie żadna wędlina nie cieszy się tak dużą popularnością na całym świecie jak salami. Wszystkie rodzaje salami są wytwarzane z surowych składników.
Tradycyjne salami dojrzewające wytwarza się z wieprzowiny bez żadnych domieszek. Składniki mi...
Przeciętny konsument przygotowując posiłek składający się z mięsa wieprzowego nie zastanawia się jaką drogę musiało ono przejść, aby trafić w takiej postaci na jego stół. Zapewne również nie jest w stanie ocenić jego jakości w momencie zakupu, a jedyni...
Współczesny konsument dokonując wyborów żywieniowych kieruje się głównie wartościami odżywczymi produktów. W dobie konserwantów niełatwo jest znaleźć wyrób naturalny i jednocześnie smaczny, a wymagania klientów odnośni...
Wspólne grillowanie to jeden z najpopularniejszych sposobów na przyjemne spędzenie czasu z rodziną i przyjaciółmi. Spożywanie pysznych posiłków na świeżym powietrzu na stałe zapisało się w polskiej tradycji kulinarnej. Jednak w grillowan...
Golonka peklowana to potrawa charakterystyczna dla kuchni polskiej. Zawiera dużą ilość białka i tłuszczu- budulca mięśni, dlatego tak chętnie jest spożywana przez mężczyzn. Golonka jest nie tylko sycąca, zawiera również cenne składniki odżywcze i co najważniejsze ma n...
Rosyjskie służby weterynaryjne Rosselkhoznadzor zaproponowały Polsce i Litwie przeprowadzenie w ciągu dwóch miesięcy inspekcji w zakładach zainteresowanych eksportem przetworów wieprzowych do Rosji podaje FAMMU/FAPA. Kontrole mają na celu zniesienie tymczasoweg...