Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii
Golonka peklowana to potrawa charakterystyczna dla kuchni polskiej. Zawiera dużą ilość białka i tłuszczu- budulca mięśni, dlatego tak chętnie jest spożywana przez mężczyzn. Golonka jest nie tylko sycąca, zawiera również cenne składniki odżywcze i co najważniejsze ma n...
Rosyjskie służby weterynaryjne Rosselkhoznadzor zaproponowały Polsce i Litwie przeprowadzenie w ciągu dwóch miesięcy inspekcji w zakładach zainteresowanych eksportem przetworów wieprzowych do Rosji podaje FAMMU/FAPA. Kontrole mają na celu zniesienie tymczasoweg...
Dla współczesnego klienta w doborze artykułów spożywczych priorytetem jest nie tylko doskonały smak, ale i gwarancja najwyższej jakości oraz bezpieczeństwa produktów. Wiarygodne, sprawdzone źródło pochodzenia wyrobów mięsnych to dla...
Starannie dobrany surowiec, pozyskiwany wyłącznie od najlepszych hodowców, aromatyczna mieszanka przypraw oraz wyjątkowa nuta smakowa to cechy rozpoznawcze tradycyjnych wyrobów marki Staropolska Strzecha. Wędliny produkowane są według daw...
DROBGEN jest firmą działającą od 1993 r. na terenie Kaszub w woj. pomorskim. Zajmuje się produkcją naturalnych i tradycyjnych przetworów z gęsi i kaczki. Swoją wyjątkową pozycję rynkową zawdzięcza unikalnej technologii produkcji, w której stosuje 100% ...
Opublikowany: 04.04.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
gęś,
kaczka,
pomorskie,
Etykiety:
wędliny,
gęsina,
mięso drobiowe,
producent wędlin,
Wielkanoc to szczególny czas, spędzany w rodzinnym gronie. Śniadanie wielkanocne to koncert smaków nie tylko jaj ale również szynek, pasztetów oraz zupy, której nieodłącznym elementem jest biała kiełbasa. Wyroby mięse spełniają ważną r...
Opublikowany: 02.04.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
wieprzowina,
śląskie,
Etykiety:
szynka,
wędliny,
pasztet,
kiełbasa,
wędliny tradycyjne,
wędliny regionalne,
producent wędlin,
Aktualnie kebab to jedna z najbardziej popularnych potraw w gastronomii. Punkt gastronomiczny, który posiada w swojej ofercie prawdziwy turecki kebab w większym stopniu cieszy się zainteresowaniem wielu klientów. Najważniejszym składnikiem dania kebab jest mięs...
Uroczysta gala konkursu Wojewódzki Lider Smaku odbyła się 12 lutego w Lublinie. Była to już IX edycja imprezy, organizowanej przez Regionalną Izbę Gospodarczą. Do udziału zgłoszono 17 wyrobów w czterech kategoriach: wyroby cukiernicze, piekarskie, garma...
Opublikowany: 21.03.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
Najnowsze trendy branży mięsnej,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
Nowości produktowe w branży mięsnej,
wędliny,
drób - kurczęta,
kaczka,
wieprzowina,
podlaskie,
Etykiety:
pasztet,
drób,
gęsina,
producent wędlin,
kaczka,
WYROBY Z PIECA
Chcąc stworzyć coś pysznego, wyjątkowego w swoim smaku, co zachwyciłoby Naszych klientów, wracamy po prostu do tego co dobre, tego co sprawdzone przez lata przez nasze babcie i dziadków, do tego za czym tęsknimy mając w pamięci smak świąt, u...
Opublikowany: 17.03.2014
Kategorie:
Artykuły,
Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii,
MIESOZERCY.pl - strefa konsumenta,
wieprzowina,
małopolskie,
Etykiety:
szynka,
wędliny,
kiełbasa,
wędliny tradycyjne,
wędliny regionalne,
producent wędlin,
Wiejskie wyroby domowe, produkowane na bazie dawnych, tradycyjnych receptur, cieszą się obecnie wzrastającą popularnością. Klienci, coraz bardziej interesując się kwestią zdrowego odżywiania, wybierają produkty w sposób przemyślany, kierując się wartościami odżywcz...