Gdy w 1998 roku, na rynku pojawiła się firma Konkret, prowadzona wówczas przez Zbigniewa Stempień z siedzibą w Górze Bałdrzychowskiej – Kolonia, nikt nie przypuszczał, iż w krótkim czasie, wywoła tak potężne zamieszanie nie tylko w Polsce, ale również w krajach Unii Europejskiej. Sukces całego posunięcia tkwił w jednym istotnym szczególe – odpowiednim, rzeczowym przygotowaniu technicznym i merytorycznym.
Właściciele przedsiębiorstwa, zanim jeszcze zdecydowali się na otwarcie własnego biznesu, przez lata zdobywali doświadczenie pracując w Stanach Zjednoczonych. Wiedzę, którą opanowali za granicą, z powodzeniem udało im się przenieść na rodzimy grunt – należeli do grona nielicznych pierwszych polskich firm, które wprowadziły na tutejszy rynek amerykańskie steki i wołowinę sezonowaną. Przez lata przedsiębiorstwo prężnie się rozwijało, w 2004 roku na bazie dotychczasowych doświadczeń powstał ówczesny Konkret pod kierownictwem Moniki Strzałki.
W asortymencie przedsiębiorstwa znajdziecie Państwo bogaty wybór wołowiny dojrzewającej, m.in. steki z polędwicy wołowej, z rostbefu, bądź z antrykotu. Tylko polskie mięso, spełniające najwyższe normy, kwalifikowane jest przez firmę Konkret do produkcji. Zarówno powyższy fakt, jak również profesjonalne przygotowanie całej załogi, pozwoliło dwóm produktom – RIB EYE oraz T-BONE sięgnąć po zaszczytne miano „TOP PRODUKTU” oraz zdobyć certyfikat „ Doceń polskie”.
Tylko to co doskonale smakuje, pięknie wygląda i jednocześnie warte jest swojej ceny…
Uzyskać tak prestiżowe wyróżnienia to ogromny sukces. Celem całej inicjatywy jest promocja wysokogatunkowych polskich produktów spożywczych. Aby w ogóle móc o nie powalczyć, trzeba spełnić kilka warunków: produkcja musi odbywać się według tradycyjnej receptury, być zlokalizowana na terenie Polski, a przedsiębiorca musi wykorzystywać tylko rodzime składniki. Wszystkie powyższe kryteria spełniły steki firmy Konkret, jednocześnie uzyskując maksymalną liczbę punktów! Jako pierwszy zachwycił Lożę Ekspertów RIB EYE – stek z antrykotu bez kości, wykrawany z środkowej górnej części tuszy wołowej. Jego znakiem rozpoznawalnym jest tzw. oko marmurku, które można znaleźć w środkowej części steku. Jest to znak znacznego odtłuszczenia. Ponad to, charakteryzuje się on pewnym przerostem w postaci żyłki. RIB EYE zaliczany jest do steków bardzo soczystych, nie tracących wartości mineralnych, co jest efektem wtapiania się, wyżej wymienionego, marmurku.
Zupełnie czymś innym wyróżnia się T-BONE, produkowany z rostbefu z kością z polędwicą. Zaliczany jest do delikatnych steków. Finezyjności dodają mu zapewne dwa rodzaje mięs, z których został przyrządzony – rostbef i polędwica, przedzielone kością w kształcie litery T.
Powyżsi zwycięzcy to tylko „wierzchołek” oferty, jaką swoim kontrahentom oferuje firma Konkret. Przedsiębiorstwo przykłada ogromną wagę do surowca, z którego wytwarzane są steki. Nawiązując współpracę z Moniką Strzałką będziecie mieć Państwo pewność, że dostarczony asortyment został wyprodukowany z najwyższej jakości mięsa wołowego Premium.