Artykuły w kategorii: Mięso i wędliny dla handlu i gastronomii
Zapewnienie zwierzętom hodowlanym prawa do prawidłowej żywności i wody leży w fundamentalnym interesie każdego hodowcy. To nie tylko kwestia etyki, ale kluczowy z czynników sukcesu w hodowli.
Obecnie utrzymywane w Polsce genotypy wymagają pasz początkowych o zawa...
Najlepszy sposób na spędzanie czasu, to sport i oczywiście grillowanie. Wysiłek wzmaga nasz apetyt stąd najchętniej sięgamy po wędliny z dużą porcją białka lekko zrumienione na ruszcie. Z okazji otwarcia sezonu grillowego specjalnie dla wielbicieli posiłków p...
Lato 2019, a w nim hit wędliniarski ze słonecznej Italii!
Dla tych wszystkich, którzy dbają o siebie i swoich bliskich, prosto z Włoch dotarło do Polski prawdziwe salami i do tego z mięsa jelenia. Salami z obniżoną zawartoś...
Jakie pytania zadają dzisiaj najczęściej klienci, kupujący mięso i wędliny z drobiu ?
Do najczęstszych pytań można zaliczyć czy mięso z kurczaka jest zdrowe i bezpieczne? Odpowiedź nie jest łatwa, warto jednak zwrócić uwagę, skąd pochodzi i jak przebieg...
Zakłady Mięsne SKIBA zostały zwycięzcą w kategorii „Artykuły spożywcze / producenci żywności” w konkursie organizowanym przez „Dziennik Bałtycki". Kapituła przyznająca nagrody składała się z przedstawicieli świata biznesu, instytucji branżowych, urzędu...
Pozyskanie stałych klientów w sklepie mięsnym, na stoisku mięsnym to duże wyzwanie.
Mięso wieprzowe to jeden z najczęściej kupowanych produktów do przygotowania dań obiadowych m.in.: pieczeni, gulaszy, kotletów. Kupując mięso, największą uwagę zwraca s...
Sezon grillowy otwarty!
Kiełbasa wieprzowa to obecnie jeden z najpopularniejszy produktów na grilla. Wybierana najczęściej przez Polaków ze względu na smak, wygodę i dostępność w niemal każdym sklepie.
Czy każda kiełbasa nadaje się na grilla?&...
W latach 90 wołowina była bardzo popularnym mięsem. Jej spożycie wynosiło ok. 17 kg w skali roku na osobę, ze względu na wykorzystanie jej do produkcji przetworów mięsnych – głównie kiełbas. Obecnie spożycie wołowiny jest 10-krotnie mniejsze. Powodem taki...
Kebab jest posiłkiem szybkim i niezwykle popularnym - niemal każdy punkt gastronomiczny posiada go w swojej ofercie. Liczba lokali serwujących to pyszne danie stale wzrasta, a klientów nie brakuje. Kebab może być przygotowywany na różne sposoby, cieszy się w...
Wołowina sezonowana na steki w kuchni polskiej jest jeszcze mało znana. Mięso wołowe kojarzone jest z pieczenią, zrazami czy rosołem, czyli z tym co najczęściej przyrządzamy z wołowiny. Steki z wołowiny dojrzewającej to najbardziej popularne danie wśród Amerykan&oacut...